Livredning.DK
Livredning.DK + Kystlivredning.DK
Nyhedsmedie for Kystlivredning • Lifeguard Page of Scandinavia, Danish Section ( (+45) 9811 5454 • Editorial staff
FORSIDENDrukningKystmorfologiTurist-aspektHistorieUdlandetRedningsudstyrAEDSiteMap
Opgaverne Litteratur Kystlivredderprøven Online ForumMail ServiceA-ZRedaktion

Turisme og Hollandsk kystlivredning...
Turisme og kystlivredning i Holland 


Kan det siges for ofte, at badestrandene er Danmarks største turistaktiv - og at der i kystlivredningen også er gemt et vist 'turistaspekt'?  
Nej vel. 
Turistaspektet har hollænderne fået øjnene op for for længst, med det de kalder 'Reddings-Brigade'. 

Service og sikkerhed vægtes højt


Hollændernes Reddings-Brigade tager sig ikke kun af sikkerhed. Også af turistservice. Midt i en tid, hvor der virkelig må "kæles" for turisterne, burde Vesterhavets kystkommuner vel, alt andet lige, betragte kystlivredningen som strandens 'aktiv' i turistmæssigt øjemed? 
Eksplicit kan det vel ikke måles, hvor stort et afkast dette 'aktiv' økonomisk giver turismen. Men faktum er, at Danmark's svar på hollændernes 'Reddings-Brigade' (de frivillige kystlivreddere) har vist sig særdeles populær blandt turister af alle nationaliteter. Turister, som alle vægter service og sikkerhed højt, ved valg af feriested.  

Kendskab til turistpleje


Hollandske politikere er foregangsmænd og har forlængst forstået dette.  
Turister, der ferierer ved Scheveningen i Holland opdager hurtigt den på stranden etablerede Reddings-Brigade, som det jo hedder på den kant. Navnet, som hollænderne har givet deres humanitære kystlivredningsenheder, vækker i øvrigt tillid og tryghed.  
I vore bestræbelser på at markedsføre vesterhavs-kystlivredderne - Jyllands svar på hollændernes 'Reddings-Brigade' - over for kystkommunerne, er det vel af betydning at fortælle, at vore unge eksaminerede kystlivreddere ikke blot er undervist i fag af sikkerhedsmæssigt tilsnit, men også kan sprog og har kendskab til 'turistpleje'. 
 
 
 
Politisk interesse 


Herved måtte politikerne vel øjne den turistmæssige værdi, som vor egen 'Reddings-Brigade' (vesterhavs-kystlivredderne) også har. Og i turistbrochurerne kunne tyskerne så se, at hér i Jylland bliver der taget hånd om gæsterne.
Midlet til at vinde politisk interesse/vilje for den frivillige kystlivredning er måske en udvidelse af konceptet i turistminded retning. Målet vil dog altid være at forebygge drukneulykker og dette er lykkedes, det andet er en sidegevinst.  
Nedenfor ses nogle "klik-bare" fotos, som undertegnede og undertegnedes bror har knipset under ekskursion til hollandske kystlivredder-stationer i området fra Den Haag - nærmere betegnet Scheveningen - og ca. 50 km langs vandet mod syd. På eskurtionen gjorde vi bl.a. blev gjort holdt ved 'Zuiderstranden van Westkapelle'. Billederne af den hollandske 'Reddingsbrigade' er alle fra medio august 1994. 
september 1994
 
 
Hollandsk kystlivredder-station:
 
Copyright © 1990-2005  • Nyhedsmedie for Kystlivredning / Lifeguard Page of Scandinavia, Danish Section, Livredning.DK
FORSIDENDrukningKystmorfologiTurist-aspektHistorieUdlandetRedningsudstyrAEDSiteMap
Opgaverne Litteratur Kystlivredderprøven Online ForumMail ServiceA-ZRedaktion