LOOSE CHANGE - klik for film
KLIK FOR FOTO

LIVREDNING.DK LOGO

LIVREDNING R´US! Nyhedsmedie for LIVREDNING R´US!
KYSTLIVREDNING
( (+45) 9811 5454 ( (+45) 9811 5454 ( (+45) 9811 5454 ( (+45) 9811 5454
* Executive Staff: livredning@livredning.dk * Editorial Staff: redaktion@livredning.dk
Livredning r' us!   NYHEDSMEDIE FOR KYSTLIVREDNING   Livredning r' us!
Nyhedsmedie for Kystlivredning • Lifeguard Page of Scandinavia, Danish Section

REDAKTION «] THE DANISH SURF LIFEGUARDS REDAKTION «]
Svømmehaller i DK
I FOKUS NU
BOOKMARK
Hestehuller
Pas på Shore Break!
Isskraber mod brandmænd
On-line DEBAT
De evige kystlivreddere
Mobilt livreddertårn
Vejret
Søg
WEBMAIL
KYSTLIVREDDERNES FLAG - Lær dem at kende
Vejrtjenesten.dk Vejret i dag fra vejrtjenesten.dk
Livredning r´us!  Forsiden
Livredning r´us!  I FOKUS NU
Livredning r´us!  DRUKNING
Livredning r´us!  KYSTMORFOLOGI
Livredning r´us!  OPGAVERNE
Livredning r´us!  REDNINGSUDSTYR
Livredning r´us!  TURIST-ASPEKTET
Livredning r´us!  HISTORIE
Livredning r´us!  UDLANDET
Livredning r´us!  LITTERATUR
Livredning r´us!  AED I DANMARK ?
Livredning r´us!  ON-LINE DEBAT
Livredning r´us!  MAIL SERVICE
Livredning r´us!  A-Z
Livredning r´us!  SITE MAP
Livredning r´us!  REDAKTION
Livredning r´us!  Kystlivredderprøven
  LivredningsBogen
  Hold-fotos
  Fotos 1990-2002
  Code of Conduct
  Baderåd
  Videos
  Link til os
  WEBMAIL
Livredning r´us! Søgning
Livredning r´us!
Livredning r´us! Nyhedsbreve
Modtag nyhedsbreve fra LIVREDNING.DK ved at klikke her og tilmelde dig vores mail service.

Livredning r´us! Video
Se ny amerikansk præsentations video om den ny automa-tiske hjertestarter, POWERHEART AED, der har taget USA med storm. Samme AED anvendes worldwide af unge kystlivreddere:
WMP-format:
Modem (34k)
Bredbånd (350k)
RMP-format:
Modem (34k)
Bredbånd (350k)

Find også video-sekvens om AED i hjemmet ved at gå til denne side
(vælg 'Video' under Multimedia).
Se MPEG præsenta-tions video fra de unge populære kyst-livreddere ved Binz på Rügen her
Find i alt 18 gode livredder videos om udvendig hjertemas-sage og kunstigt åndedræt til hen-holdsvis børn og voksne; til venstre på denne side
WIPE OUT. Se disse 6 videos (RMP) om typiske tragiske spinal-skader ved Surf-Riding:
Video Intro
De 4 typer skader
Dr. Super om Project WipeOut
Sikkerhedsråd til Body Surfing
Redningstips fra kystlivredder
Surf-Rider om spinal-skaden, der ændrede hans liv
Se QuickTime video, om hunde brugt som livreddere, her
Se 6 MPEG præsen-tations videos, der viser manøvredyg-tighed i krap sø for den berømte new-zealandske livred-derbåd ARANCIA:
Video #1
Video #2
Video #3
Video #4
Video #5
Video #6
Video #1 viser en såkaldt proptrækker-opsamling af forulyk-ket svømmer og det sker så hurtigt, at du knapt ser det. Læs også om ARANCIA.
Informativ 16 minut-ters video (RMP, 9 Mb) om den ny Rescue Alive til is-livredning fås her


Livredning r´us! Dementi
DEMENTI. Det er med beklagelse kommet undertegnede redak-tør og ejer af denne hjemmeside (Livredning.DK + Kystlivredning.DK) for øje, at et medlem af Støtteforeningen Kystlivredning i Nord-jylland i en lokal avis i Aabybro bruger mit domænenavn, www.livredning.dk, som et forenings-navn til at vinde sig fordele og penge fra fonde. (sic!). Jeg må på det kraftigste påpege, at min hjemmeside www.livredning.dk + www.kystlivredning.dk er uafhængig af Støtteforeningen Kystlivred-ning i Nordjylland. Hjemmesiden er en selvstændig og uafhængig enhed, hvortil alle er velkomne med materiale om livredning og kystlivredning.
Læs mere


Livredning r´us! Apropos
NY LIVREDNINGSBOG Bogforlaget Kyst-livredning udgav primo juli 2003 2. udgave bogen "Livredning 2000". Bogen fås hos boglandlere og på biblioteket.
Bestil her
ARNTH VIL RENSE NIELS BUKH, stifter-en af Gymnastikhøj-skolen i Ollerup. Nedenfor er link til en pennefejde mel-lem lektor Arnth Nielsen og lektor dr. Hans Bonde:
1. Arnth Nielsen
2. Hans Bonde
3. Arnth Nielsen
Pennefejden mellen Arnth Nielsen (der i øvrigt er stifter af den frivillige kystlivredning ved Vesterhavet) og lektor dr. Hans Bonde fortsatte i Morgenavisen Jyllands-Posten, hvor den til stadighed tiltog i styrke.

Livredning r´us! Links
Links til alverdens livreddere fås ved at klikke her

Livredning r´us! Vejret
Vejrtjenesten.dk
Dagens vejrudsigt fra vejrtjenesten.dk


Link til VIKING LIFE-SAVING EQUIPMENT

NYT ALBUM
NYHEDSMEDIE FOR KYSTLIVREDNING INFORMERER OM KYSTLIVREDNING GLOBALT, NATIONALT OG LOKALT
KLIK IND PÅ: KYSTLIVREDNING.DK • LIVREDNING.DK • KYSTLIVREDDER.DK • LIVREDDER.DK
Livredning r´us!

Forsiden     HVAD ER EN KYSTLIVREDDER ?KYSTLIVREDNING og VÆGTTRÆNING DRUKNEULYKKER KORT19 DRUKNET I TIDEVAND Isen er farlig Nedad
Viden om hestehuller er alt for lille

Debatindlæg af 24.04.2008 af vesterhavssvømmer Gunnar Kaspersen.
Jeg håber at jeg med "jeres" mailadresse når det forum, der kan arbejde for iværksættelse af de forslag jeg stiller nedenfor. Der er sket mange meningsløse drukneulykker ved den jyske vestkyst, der højst sandsynligt er sket i de såkaldte Hestehuller. Viden om hestehuller er alt for lille, selv har jeg badet i 70 år i Vesterhavet og først i 2007 uforvarende været ude i et med heldig udgang. Det er jo så lumsk, at man faktisk bliver fristet til at bade der hvor hestehullet er. Her er ikke noget voldsomt bølgeslag som over revlerne, men jævnt kruset vand, den voldsomme udadgående strøm ser man ikke. Bølgerne bryder jo kun over lavere vand d.v.s. over revlerne og ikke over de dybere hestehuller eller render som det faktisk er. Livredderstationerne bør forsynes med instruktiv vejledning om hestehuller, og hestehullerne mærkes af ved skiltning på de korte strækninger hvor badning må frarådes. Livredderne vil nemt kunne udpege hestehullerne og opsætte skilte, der kan flyttes i takt med at hestehullerne flytter sig.
Animation af hestehuller
Hestehuller er druknemaskiner

Livredning med håndsrækning eller hyrdestav
27.09.2006 BASSIN-LIVREDNING. Dette er ikke en komplet instruktion i at redde druknende ofre, men et supplement til den almindelige livredningsundervisning i bassin. Mary Donahue, der er svømmelærer ved DeAnza College i Californien, giver gode råd om, hvorledes næsten enhver kan redde et andet menneske, som har problemer i vandet. Uden selv at hoppe i vandet. Det eneste, der behøves, kan være en håndsrækning fra bassinkanten eller et stykke række-udstyr, som almindeligvis forefindes ved bassiner.
Læs mere

Lokkede haj imod sig for at redde bror
23.08.2006. SYDAFRIKA. Kystlivredderen Achmat Hassiem, Cape Town, hvis fod blev bidt af af en haj den 13. august (2006) tiltrak bevidst hajen imod sig for at redde sin yngre bror, Taariq.

Fra sin hospitalsseng oplyste Hassiem, 24, forleden til nyhedsmediet "IOL South Africa" at mens han og Taariq, 17, udførte livreddertræning ved Sunrise Beach, Muizenberg, så han en hajfinne glide gennem vandet imod sin bror.

"Den gik efter min bror. Jeg råbte: 'Taariq! Haj!' Hvorefter jeg begyndte at plaske i vandet, så hajen fik min opmærksom i stedet."

"Hajen drejede rundt og styrede imod mig. Den greb min ankel og rystede mig, hvorefter den trak mig under vandet. Jeg troede det hele var forbi."

Men da jeg blev trukket ned, sagde jeg til mig selv, 'Nej, du skal ikke dø nu', og jeg begyndte at sparke den."

"Den havde mit højre ben og jeg sparkede dens hoved med mit venstre ben," forklarer Hassiem til IOL South Africa.

"Jeg ved ikke, hvor mange gange jeg sparkede den, måske fire gange. Men jeg havde brug for at trække vejret, Jeg kunne fornemme, at jeg allerede havde taget havvand ind. Og så holdt det op.

"Mens jeg kom op, så jeg min brors hånd i vandet og greb den.

"Jeg kiggede tilbage og så hajen komme imod mig for anden gang, men de andre livreddere i båden trak mig op, før han fik mig. De reddede mit liv."

Hassiem blev i hast sejlet ind til stranden og fløjet til Constantiaberg Medi-Clinic, hvor han kom under behandling. Han er udskrevet fra intensiv behandling og er i bedring.

"Jeg ved ikke, hvordan jeg skal beskrive hændelsen.

"Du føler ikke smerte. Den havde mit ben i munden, men jeg følte ingen smerte. Det var bare denne dyriske kraft, denne massive dyriske kraft imod mig, imod ingenting."

Hassiem antager et tappert ansigt og taler allerede om at komme tilbage på stranden som livredder, men han ved det vil blive hårdt at træne igen, at skulle lære at svømme uden sin fod.

"Jeg vil tilbage. Jeg er så tapper som muligt. Men jeg kæmper for at sove. Hver gang jeg lukker mine øjne, ser jeg det hele igen, hver eneste detalje."

Hassiem og hans bror gjore livredder-træning med tre andre fra False Bay Lifesaving, Nic Pemberton, som også var i vandet samt Kishan Kalan og Kim Calderwood, der begge var i livredder-båden.

Han har ikke haft krisehjælp og kunne se sig selv trøste andre allerede dagen efter hændelsen.

"Jeg talte med min kæreste, som er på ferie i USA og hun ønskede bare at komme hjem. Men jeg fortalte hende, at der ikke var grund til bekymring og sagde, at når hun er tilbage vil jeg være klar til at løbe rundt igen."

Calderwood, der var med i livredder-båden, besøgte ham dagen efter ulykken. Bestyrtet og selvbebrejdende.

"Jeg sagde til hende, at hun skulle tage det roligt, da hendes indsats var i top, og at jeg skylder hende og de andre i båden mit liv."

Som efter ethvert hajangreb rundt om halvøen havde denne hændelse medført panik og ønsker om at få dræbt alle hvidhajer i vandet ved False Bay.

Adspurgt om hans mening om folks ønsker om at få hajerne dræbt, sagde Hasseim: "Det ved jeg ikke noget om. Jeg ved ikke hvordan hajer tænker. Jeg ved kun, at de er nogle kraftfulde og massive stykker panser. Men jeg ved, at når du drager til havs, er du på et territorium, som tilhører en anden skabning, hajens hjemsted. Den handler instinktivt."


Hestehul ved Saltum - Sti 16
14.08.2006. "HEJ LIVREDNING.DK. Vi havde en ubehagelig oplevelse med et hestehul ved Saltum strand (Nordvest Vendsyssel) fredag d.11/8. Det ligger udfra den sti der hedder sti 16 ved Kordals klit. Bare til skræk og advarsel for andre... Ved ikke om I kan bruge oplysningen til noget, men nu er den ihverfald givet videre. Med venlig hilsen Vibeke Ottesen."
Svar: Livredning.DK takker for advarslen, som her gives videre.
Animation af hestehuller
Hestehuller er druknemaskiner

Mundkurv til kystlivreddere
04.07.2006. LIVREDNING.DK er d.d. kontaktet af æterbårne og skrevene medier, som ønsker at lave reportager med kystlivreddere fra danske badestrande. I håb om bl.a. at følge en kystlivredders arbejdsdag fra morgen til aften havde et af medierne forinden henvendt sig til nogle af de 110 kystlivreddere fra Tryg-fondens 18 bolsjestribede (rød/hvid) livreddertårne. Men de adspurgte "Tryg-kystlivreddere" havde til journalisterne takket nej til strandreportager med udsagn om, at arbejdsgiver ikke tillader interviews o.lign. som følge af de 110 "Tryg-kystlivredderes" nyeligt udsendte strejkevarsel.
Livredning r´us! Mere mundkurv
INTERN KRITIK. Lager, Post og Servicearbej-dernes Forbund skriver denne sommer (2006) på deres hjemmeside www.lpsf.dk om Tryg-fondens fagforenings-aktive kystlivreddere i de rød/hvide livreddertårne ved vore populære danske badestrande, citat:
"Der har aldrig fra ledelsens side været lagt skjul på at livredderne har mundkurv på overfor pressen og internt - der må ikke være nogen kritik af projektet. For eksempel på kick-off 2005 blev der fremhævet en artikel, hvor to livreddere havde sagt at det var kedeligt at stå på stranden i øs regnvejr. Ledelsen kommente-rede deres udtalelser med at det så dårligt ud i medierne, og derfor skulle man finde på noget andet at sige. Der findes et stærkt kodeks i TPS om at man kun udtalelser sig positivt om projektet. Den underliggende trussel er, at kritik vil føre til eksklusion fra projektet. Allerede på nuværende tidspunkt i år er to-tre livreddere blevet eksklu-deret på grund af intern ’negativ’ kritik af projektet."
Som et alternativ til de 110 strejke- og blokadevarslende samt mundkurvs-ramte "Tryg-kystlivreddere" foreslog LIVREDNING.DK de klummehungrende medier at gå på strandhugst hos dels Den Nordsjællandske Kystlivrednings-tjeneste, Danmarks ældste kystlivredningstjeneste, der opererer ved en 60 km standstrækning fra Helsingør til Hundested, dels Amager Strandpark's kystlivredningstjeneste, Danmarks yngste kystlivredningstjeneste, der opererer ved Amager Strand, Københavns nye strand ud mod Øresund. Sidstnævnte kystlivredningstjeneste har Amager Strandpark I/S udviklet i samarbejde med Københavns Brandvæsen efter en model, der kendes fra Venice Beach og San Diego i Californien. Både Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste og Amager Strandpark's kystlivredningstjeneste har velrenomerede og veluddannede kystlivreddere af høj international standard. Kystlivreddere, som brænder for livrednings-sagen og kystlivreddere som absolut er op til flere reportager og interviews værd.
LIVREDNING.DK har til aften af "Tryg-kystlivreddere", der ønsker anonymitet, fået bekræftet mundkurven.
Læs "Kystlivredning blevet rødglødende"

Kystlivredning blevet rødglødende
26.06.2006. "KYSTLIVREDDERE SKAL VÆRE HUMANISTER!" lød det i starten af 90'erne fra stifteren af den frivillige kystlivredning ved Vesterhavet, lektor H. C. Arnth Nielsen. Inspirationen fik han fra Tylösand i Sverige. Siden har han skrevet flere artikler om emnet og bl.a. bogen "Livredning 2000 - Fokus på Kystlivredning". Da den frivillige kystlivredning ved Vesterhavet blev introduceret ved Løkken-Blokhus strandene, var der ingen rødglødende fagforeningspolitik i den gode sag kystlivredning. Slet ikke. Kystlivredderne var derimod alle frivillige unge mennesker, ofte studerende, som succesfuldt med godt kammeratskab ofrede hele sommeren med at redde liv og 24 timer i døgnet patruljerede de de populære strande fra bil, båd og stilladstårne uden at kny, mens de på spejdermanér boede i primitive skurvogne ved strandkanten. Rigtigt. Døgnet rundt uden at kny. Flere af dem blev rekrutteret fra Gymnastikhøjskolen i Ollerup og har skrevet artikler om den frivillige kystlivredning, bl.a. OL-roeren Bianca Carstensen, der med sine redningsindsatser og erfaringer fra udlandet dannede forbillede og legende for nye kystlivreddere ved Vesterhavet i de efterfølgende år. Fra svømmelandsholdet var landholdssvømmer og kystlivredningspionér Morten Vincent Ancker med stort engagement med fra starten og har mange reddede menneskeliv på samvittigheden. Med trofast tøj-støtte fra SPEEDO International i England var Vincent Ancker i flere år med til at tegne den frivillige kystlivredning ved Vesterhavet og han var da også med på den allerførste døgnbemandede kystlivredderpost, som blev etableret i Løkken i 1993, hvor der om natten med tændte lygter måtte holdes vågent øje med bl.a. berusede nordmænd efter deres diskoteksbesøg. Kystlivredderne i årene derefter var alle veluddannede, alle gjort af et godt stof, og alle arbejdede de dengang med glæde helt uden løn og med kun få hundrede kroner (skattefri) i diæter pr. døgn, idet arbejdet med at redde liv jo bar lønnen i sig selv, som det så ofte lød i sommermånedernes reportager fra strandene. Der var tale om ren frivillighed og humanitært arbejde. Der var tale om det stifteren af den frivillige kystlivredning lektor Arnth Nielsen kalder "humanister". Og kystlivredning var en livsstil.

Med kampstøtte fra fagforbund og badegæster som gidsler
Så hvad er der gået skævt for kystlivredning i Danmark?, vil nogen nok spørge, når det denne sommer forlyder, at 110 såkaldte "Tryg-kystlivreddere" ved vore danske badestrande - med kampstøtte fra et fagforbund og med badegæsterne som gidsler - varsler strejke. De unge baywatchere har jo i dag tip-top faciliteter og kan tjene kr. 29.000 pr.md. på feriejobbet, som om det ikke var nok. "Hvad er en Falck-redders månedsløn til sammenligning?", vil nogen nok spørge. Og arrangørens kommunikationschef Trine Heidemann stiller sig da også i pressemeddelelse af 23.06.2006, vel forståeligt nok, uforstående over for kritikken. Samme her. Har de unge kystlivreddere af i dag, der øjensynligt har noget af verdens bedste redningsudstyr mellem nallerne - og et velkvalificeret bagland med engagement, indsigt og fordybelse - mon slet og ret et ganske andet forhold til den humanitære sag, end de frivillige kystlivredderne havde for 10-15 år siden? Siger de unge kystlivreddere i dag "show me the money!", før de overhovedet gider hoppe i for at redde et menneskeliv? Eller skyldes den for sagen kedelige udvikling med griskhed, strejke- og blokadevarsel blot, at den gode og tidligere så succesfulde sag ikke længere har en ren humanitær frivillighed som det bærende element? Har vi i dag at gøre med en ny mennesketype? En ny generation af forkælede kystlivreddere? Døm selv og læs artiklen "Kystlivreddere skal være humanister" fra 1999 af den gode lektor H. C. Arnth Nielsen for at få et indtryk af stifterens ideologiske grundtanke, der i disse dage nok synes, at have lidt et alvorligt knæk.
Læs "Kystlivreddere skal være humanister"
Læs "Mundkurv til kystlivreddere"

tl

21-årig omkommet i kridtgrav
14.06.2006. En 21-årig mand er omkommet, efter han i går eftermiddag sank til bunds i Nordens Kridtgrav i Aalborg. Personen blev efter en intensiv eftersøgning fra Falck's redningsdykkere bjærget op fra den dybe og ofte velbesøgte kritgrav, der er helt uden livreddere.

Det menneskedrevne hydrofoil
ALDRIG SET FØR. AquaSkipper.com hitter med en ny opfindelse, som allerede anvendes af amerikanske kystlivreddere: Det menneskedrevne hydrofoil. Det menneskedrevne hydrofoil kan ifølge marketing-chef Claude E. Rorabaugh, der henvendte sig til Livredning.DK, Klik for video (5.7 Mb wmv) drastisk reducere tiden, det tager en kystlivredder at komme ud til en nødstedt badegæst. Det menneskedrevne hydrofoil er en letvægter, som hurtigt skyder en hastighed på 30 km i timen. Livredderen når hurtigt ud til ofret med en redningstorpedo og kan der efterlade sin hydrofoil (der flyder) og svømme tilbage til stranden med ofret på traditionel vis. Hydrofoil'et har intet ekstratilbehør og kræver hverken vedligeholdelse eller brændstof. Efter gennemsyn af introduktions-videoen vil nok mange kystlivreddere se det menneskedrevne hydrofoil som et nødvendigt redskab ved enhver kystlivredningspost. Hydrofoil'et er let at transportere og kan bæres omkring i en taske.
Se video

Død på stranden: En kystlivredders værste mareridt
ALDRIG GLEMT. En kystlivredder fra Jersey Shore deler sin historie om det ene offer ud af hundrede han ikke kunne redde. Jason Gassman så stille til fra en kajak, som flød få meter fra de glatte klipper ved molen ud for Second Avenue ved Bradley Beach, New Jersey, da redningsdykkere bjærgede den livløse krop af Doug Cueva-Morales op til vandoverfladen den morgen, den 27 juli 1995. Oplevelsen satte dybe spor i sindet og er ikke glemt 10 år efter. Tværtimod.
Læs mere

De evige kystlivreddere
VETERANER. Stoppe ved de 55? Yeah, Right! Der er noget ved strandene, som får kystlivredderne til at vende tilbage til langt op i deres gyldne år. Journalist Jen Brown fra ABCNEWS har hver uge denne sommer siden 15. juli 2005 i følgetonen "By the Boardwalk" besøgt the Jersey Shore for at rapportere om strandlivet. For nyeligt har Jen Brown forsøgt at kortlægge, hvorfor nogle kystlivreddere sommer efter sommer kommer tilbage til badestranden. En ting vi ved er, at det ikke er for pengene.
Læs mere

24 nordmænd druknet i juli
NORGE. 24 personer omkom ved drukneulykker i juli 2005, mod 11 i samme måned i fjor. Det oplyser den norske avis Aftenposten den 10.08.2005. Næsten halvdelen af drukneulykkerne skete i forbindelse med bading. Til sammenligning var der blot én person som omkom ved bading i Norge i juli i fjor. Med 24 druknede i juli, er dette den værste julimåned for Norge siden 1998, da 31 personer omkom ved drukning.
- Der er sket alt for mange tragiske badeulykker i år. Bad ikke alene eller under alkoholpåvirkning, siger kommunikationsrådgiver Fredrik Larsen i Norsk Folkehjelp.
Hidtil i år er der omkommet 65 personer ved drukneulykker i Norge mod 89 i samme periode i fjor.
Læs mere hos Norsk Folkehjelp

Pas på Shore Break!
Shore Break HALSBRÆKKENDE. Denne bølgetype brækker direkte på strandkanten. Shore breaks er uforudsigelige og farlige. Bang, lyder det, når bølgen slår ned i sandet. Bang. Bølgetypen har givet anledning til mange seriøse hals-, nakke- og rygskader for både erfarne og uerfarne bodysurfers, svømmere og badegæster. Husk at også bølger er farlige. Når skaden først er sket, må kystlivredderen kende til rygsøjlens anatomi og agere korrekt.
Når skaden er sket. Livredder-procedure for spinal immobilisation
Standing Take-Down Manøvren

Isskraber mod brandmænd
Isskraber mod brandmænd BRANDMÆND. En isskraber er ikke kun bevendt i frostvejr, når is skal fjernes fra bilens forrude. Geléagtige vesterhavs-brandmænd havde nys en badende familie på deres slaskede samvittigheder, hvorpå moderen fra bilens handskerum fremdrog en skarpægget isskraper, som viste sig særdeles velegnet til fjernelse af tentakler og små giftkapsler fra børnenes forbrændte hudområder. "Normalt anvendes jo en skarp kniv på højkant, men i mangel af bedre så tænk på, hvor mange isskrabere strandens metaljungle af biler har medført på en sommerdag med høj sol," fortæller moderen LIVREDNING.DK og giver rådet videre til badegæster og kystlivreddere.
Læs mere om brændmænd hos Blaaflag.dk

High tech svømmebrille til kystlivreddere
TEKNOLOGI. Når konkurrencesvømmere ønsker at forbedre deres tider i svømmepølen, kan det tage dyrebar tid at tjekke armbåndsuret. Nogle vil nok mene, at kystlivreddere på job og til træning kan have glæde af den ny opfindelse.
Læs mere

Scrapbog fra Bellevue Strandbad
HISTORIE. En scrapbog fra det navnkundige Bellevue Strandbad - helt tilbage til da morfar var livredder - findes på Bellevue Strandbad's egen hjemmeside. Scrapbogen er opsat af en tidligere livredder fra dette enestående københavnske badeetablissement.
Link til Bellevue Strandbad's Scrapbog

Frygtelig badeulykke i Sevel 1929
HISTORIE. Kystlivredningsinstruktører worldwide anvender i undervisningsøjemed beretninger om hændte badeulykker. Også selv om disse beretninger er over 75 år gamle. Under læsningen af beretninger om badeulykker får kystlivredder-aspiranter en god træning i at gennemskue, hvorledes disse badeulykker kunne have været undgået. Ved efterrationalisering må ofte sandes, at djævelen er i detaljen. Læs Arkivet-Vinderup.dk's gengivne beretning og tænk over, hvorledes en frygtelig badeulykke i Sevel kunne være undgået i år 1929.
Link til beretningen på Arkivet-Vinderup.dk

Livredderjob i Californien
THE REAL MCCOY. I modsætning til den udbredte opfattelse har en livredder ikke et afslappende job på stranden. Faktisk kan en normal arbejdsdag være hård og krævende. I Californien har dem, der vælger at tage udfordringen op som livreddere en bred kam af muligheder - lige fra jobs ved offentlige og private swimming pools til livredning ved floder, søer og ocean-strande. De aktuelle pligter og ansvarsområder afhænger af stedet en livredder arbejder. Alle deler samme høje niveau af ansvarlighed og må være rede til at yde livredning og førstehjælp, når ulykken er ude.
Læs mere

Australsk kystlivredder i Danmark
ENQUIRY. "Hi Livredning.DK, I’m a 24 year old Australian. I have been an Australian Life Saver for over five years. I will be arriving in Denmark on the 7/4/05 (s.s. 04 juli 2005, red.)and living in the northern part of Jutland for a year. I currently have a Working Holiday Visa and was hoping to find a job on your Danish beaches as a lifeguard or in a related job. If you can help in any way possible it would be greatly appreciated. I look forward to hearing from you. Thank you for taking the time in reading my email. Kind Regards, Karl Woodward / "

Farlige bunkere
BYGGESJUSK. "Det må dog anses for sandsynligt, at der gemmer sig farlige strittere under vandoverfladen, så folk skal virkelig passe på". Det siger afdelingschef i Kystdirektoratet Jan Korsgaard d. 17.05.2005 på Kystdirektoratets hjemmeside om de gamle tyskerbunkere ved Vesterhavets badestrande, som ikke er ufarlige for badegæster efter 60 års erosion.
Link til Kystdirektoratet

Isen er farlig!
ISEN ER FARLIG SKØJTESIKKERHED. To drenge på 11 år skøjter på en lokal andedam. Pludselig revner isen og den ene dreng falder i kun 1 grad varmt vand. Hans ven iler hen for at hjælpe og en potentiel tragedie vokser, da den tililende dreng trækkes ned i det iskolde vand af den panikslagne dreng, som allerede er i vandet. Medmindre hjælp kommer frem straks, vil drengene gå til på få sekunder eller få minutter.
MOBIL PLATFORM TIL IS-LIVREDNINGLivredning r´us! Mobil platform til is-livredning
Vel om få år ses den ny mobile platform til is-livredning ved mangt en offentlig og privat skøjtesø i Danmark. Ikke at man behøver have den sammenklappet under sengen på sit hotelværelse, slet ikke, men i USA er den røde "RESCUE ALIVE" for længst udbredt til steder, hvor der skøjtes og is-fiskes. Steder, hvor sikkerhed er vigtig. Rescue Alive er en stabil arbejdsplatform for is- og vand-livredning. Vægtfordelingen til-lader livredderen at gennemrejse isens overflade og derefter nå ofret. Den burde findes ved enhver kommunal skøjtesø og gadekær fra Skagen til Tønder. Det mener LIVREDNING.DK
Læs mere & se fotos + video
Enten ved drukning eller ved hypotermi.
Læs mere

Ingen is er sikker is
ISKOLDT. Vinter bringer os spænding med koldtvands-sports og mulighed for at gå på vandet. Tusindvis af mennesker worldwide vil blive ofre for isulykker - mange isulykker vil praktisk talt foregå i al ubemærkedhed. Isen revner og de vil befinde sig nedsunkne i iskoldt vand. Mirakuløst vil de trække sig selv op af vågen, måske med hjælp fra en ven, og måske varer ulykken kun få minutter. Flove begiver de sig hjem til varmen, tører deres tøj og siger tak.
Læs mere
Isens bæreevne: Myte & Virkelighed
Hypotermi
Ny mobil platform til is-livredning

Koldtvandsoverlevelse
Livredning r´us! Is & myteaflivning
BÆREEVNE. For en kystlivredder på strandtjeneste om sommeren er det vel næppe relevant med kendskab til islivredning. Ikke desto mindre forpligter det at bære titlen "kystlivredder" - man må være alsidig og kunne informere om isens bæreevne om vinteren. Folk, der ved, at man er kystlivredder, regner jo med, at man ved en isulykke er den oplagte redningsmand. Og er man nu det? Læs mere
HYPOTERMI. Hypotermi defineres som bekendt ved en sub-normal legemstem-peratur - et fald i kropstemperaturen. Bevidstløshed kan opstå, idet kroppens temperatur falder fra de normale 37° C til ca 30° C. Sikkerhedseksperter fra USLA (United States Lifesaving Association) har anslået, at halvdelen af alle, der i almindelige statistikker efter søforlis betegnes "drukneofre" rent faktisk er døde af kulde og hypotermi. Ikke af drukning.
Læs mere

Is-livredning på video
QuickTime installeres herfra LIFESAVING.COM har frigivet denne video, der viser en virkelig hændelse, hvor der blev udført en meget professionel is-livredning fra en våge i en sø i New York City. Et godt teamwork er afgørende. Hvis der er installeret QuickTime video på din PC er det muligt at se filmen "NYC Ice Rescue Incident" (5.7 Mb)
Se også en amerikansk TV reportage fra en øvelse i redning af ofre på tynd is. En fremragende film til undervisning. Gerry Dworkin fra LIFESAVING.COM har udviklet teknikker til is-livredning og interviewes i TV reportage fra Lake Skatutakee, Harrisville (11,1 Mb)
QuickTime installeres herfra

Sikkerhed for børn på is og i sne
UDE I KULDEN. Vinter er ikke lige tiden til bare at holde sig indendøre og vente på foråret. Eller på sommeren og en kystlivredder-bevogtet badestrand. Der er et helt eventyrland af vinter-sports udendøre for hele familien - slædekørsel, snescooterkøsel og snowboarding - ja, bare for at nævne nogle få. Plus at nogen jo skal skovle sneen, ikke?
Læs mere


Forstør Dette Foto

Link til Nordisk Film
Nordisk Film søger livredder
ANNONCE. Hej Livredning.DK. Jeg leder efter en dansker der arbejder som livredder i udlandet. Enten Australien, USA eller Sydafrika. Personen skal medvirke i et program, som vi er ved at udvikle på Nordisk Film om danskere med anderledes job i udlandet. Hvis I kan være til hjælp, ville det være dejligt.
/Mvh. Kristian Farcin-Leth, tilrettelægger/journalist, Nordisk Film TV
( +4536188506 - +4523330506
*
Nordisk Film

Martin Laurberg Surf's up.
Livredning r´us! Den tidligere danske kystliv-redder Martin Laurberg er i dag forsker i Califor-nien, hvor han i fritiden plejer sin kystlivredder-vandføling med surf-riding på ocean-bølgerne. Download og se nye QuickTime movies af Martin surfe med de to californiske surfer-dudes Iraj og Albion. God baggrundsmusik. QuickTime installeres herfra
Movie #1 (5 mb)
Movie #2 (30 mb)
Movie #3 (40 mb)
Movie #4 (29 mb)
Movie #5 (19 mb)
QuickTime installeres herfra
--
Livredning r´us! SURFING TIPS. I Californien, hvor enhver kystlivredder anvender surf-board i livredningen bruges disse grundlæggende teknikker, som beskrives på engelsk på denne side. Duck Diving er fx. elementært, når bølger forceres på udturen væk fra stranden. Tjek sidens illustrationer og filmklip. Læs siden Surfing Tips
Klitterne ædt op
STORMEN. Kystlivreddere, som om sommeren sidder vagt ved Vesterhavet, vil nok erkende, at havet under januarstormen glubsk har sat tænder i de ellers så smukke vesterhavsklitter.
Forstør Dette Foto Klitter ædt op af havet
En kystlivredder besøgte nostal-gisk strandene ved Blokhus den 29. januar 2005 og sendte disse fotos til LIVREDNING.DK.
Se flere fotos

Livredning r´us! Livredder, pas på smittefare
Direkte kontakt med tilskadekomne eller drukneofre er uundgåelig for enhver livredder. Disse mennesker kan påføre livredderen et mix af farlige bakterier og vira. Læs mere


Badesikkerhed ved stranden
SMUKT MEN NÅDELØST. Havet kan være smukt men nådeløs. Som kystlivreddere er det vores ansvar at sørge for badesikkerhed for badestrandenes gæster ved at spotte og rapportere faremomenter såvel som at hjælpe nødstedte. Denne del af Livredning.DK er oprettet for at informere om nogle af de forhold, som kan forekomme ved Vesterhavet og for at give bud på, hvordan du kan forebygge selv at komme i livsfarlige situationer. Husk altid at tjekke de aktuelle badeforhold hos livreddertårnet før du hopper i havet.
Læs mere

Den amerikanske kystlivredderbog
Det amerikanske livredningsselskab USLA (The United States Lifesaving Association) har gjort det igen. Den amerikanske kystlivredderbog Denne bog er et must for kystlivreddere verden over. Hvad enten det drejer sig om en ny og spirende kystlivred-ningsforening på Fanø, en større dansk kystlivredningstjeneste eller kystlivredderne i San Diego, så giver denne bog specifikke informationer om kystlivrednings-metoder enhver kystlivredder bør kende. Hvis en kystlivredder læser denne bog og træner i bogens indhold er det en af vejene til at udøve en førsteklasses kystlivredning på badestranden, hævder Eric Bauer, der er livredningschef på Newport Beach, CA. Sidste udgave af "Open Water Lifesaving" udkom i 2003, har over 400 sider og er med omfattende referencer til amerikansk kystlivredning. Herunder omfattende illustrationer og tekniske tegninger samt rapporterings-formularer til brug i den daglige logbogsførelse ved livredningsposten på stranden. Bogen indeholder omfattende informationer om kystmorfologi og en grundig beskrivelse af drukningsprocessen, hvorledes man foretager en redning i havet og anvender basal og avanceret livredningsudstyr, medicinsk behandling af ofre, eftersøgnings- og redningsprocedurer, junior-kystlivreddere og meget mere. Forfatterstaben på bogen udgøres af livredningseksper-ter fra hele USA. Bogens ISBN nummer er 0-536-73735-5. Bogen erstatter USLA's foregående "Manual of Open Water Lifesaving" fra 1995. Læser du den seneste version af bogen, er du opdateret med nutidens kystlivredning. Bogen "Open Water Lifesaving" kan købes fra dette subsite af USLA hjemmeside
Læs mere

Nyt fra Dansk Svømme Region Vest
NYT I VEST. I februar 2005 modtog redaktionen på LIVREDNING.DK med posten et eksemplar af Dansk Svømmeunion Region Vest's foreningsblad, "Nyt i Vest". På side 12 og 13 giver livredningsleder Rune Høy, Dansk Svømmeunion Region Vest, sin "Årsberetning Livredning 2004", som her gengives

Delfiner reddede kystlivreddere fra haj
AUCKLAND. En stime delfiner er blevet krediteret for at have reddet en gruppe newzealandske kystlivreddere fra en cirkulerende hvid-haj. Kystlivredder Rob Howes, hans datter Niccy, 15, Karina Cooper, 15, og Helen Slade, 16, lå og svømmede 100m ud for stranden ved Ocean Beach, nær Whangarei, da syv bottlenose-delfiner hastigt svømmede imod dem og drev dem sammen...
Læs mere

Sikkerhed ved hovedspring
I PÅ HOVEDET. Når først du er begyndt på dit hovedspring, har du ikke tid til at tænke. Kend vanddybden. Planlæg hovedspringets bane. Spring aldrig på hovedet, hvor du ikke kender vanddybden eller hvor der kan være skjulte forhindringer.
Læs mere

Nordisk konference i babysvømning
OSLO KALDER: Skal din baby være kystlivredder om 18 år? I såfald skader det vel ikke med vandtilvænning allerede nu. Norges Livredningsselskap arrangerer nordisk konference i baby- og småbørnssvømming i Oslo d. 30. & 31. oktober 2004. Reserver weekenden og deltag.
Livredning r´us! Islands Brygge: 2 druk-net på 3 dage
NETAVISEN INFOPAQ (10.08.04): "En 10-årig dreng druknede mandag aften i Københavns Havn. Det er den anden drukneulykke på tre dage."
Læs mere
Livredning r´us! Børns badesikkerhed i svømmebassin - Tips
SOMMERSÆSONEN betyder tid for sjov, men ikke for letsindighed! Sommer er en god tid at slappe af - undtagen når det kommer til badesikkerhed.
Læs mere
Livredning r´us! Svømning efter måltid
Havde din mor ret? Er det virkelig farligt at svømme lige efter et måltid? Skal du virkelig vente i mindst en halv time efter at have spist for at undgå mavekrampe og en heraf afledt drukning?
Læs mere
"Vi gjennomfører i den forbindelse et møte fredag 29 oktober for alle som utdanner nye instruktørere i baby- og småbarn-svømming. Dette er for at sentrale aktører innenfor utdanning i Norden skal få oversikt over hva innholdet er i instruktørutdanningenin i de forskjellige nordiske land, og at instruktørene skal kunne benytte sin kompetanse på tvers av landegrensene, uten å gjennomføre tilleggsutdannelse i de enkelte land," oplyser Nina F. Bråthen, Norges Livredningsselskap til LIVREDNING.DK. Konferencen byder på anerkendte foredragsholdere fra hele verden, bl.a.: Rob McKay & Robert Strauss, USA; Ludmilla Rosengren, Sverige; Hans Henrik Odland, Øyvind Røsland & Terje Stakset, Norge; Ulrika Færch, Danmark; Evy Bentzon, Amands Walker & Sally Lomas, England; Daniel Zydberberg, Frankrig; Judy Watts, Australien.
Tilmelding til Nordisk konference i babysvømning:
Norges Livredningsselskap /Att. Nina F. Bråthen, Arnebråtveien 114, 0771 Oslo, Norge. (Tlf. +47 22499040, Fax +47 22499041).
Download tilmeldings-formular
Tjek også disse links:
Nordic Conference Babyswim, 29. - 31. october 2004
Nordic Babyswim Conference Program 30. & 31. Oct.
Norges Livredningsselskap: Babysvømmeutvalget
Nordic Conference Babyswim - præsentation af indbudte speakers
Program utdanningsmøte fredag 29.10.04
Nordisk konference i babysvømning

Havsvømning hitter
Livredning r´us! Farlig sol
Det er kystlivredderens lod, at han opholder sig udendørs en stor del af tiden. Dette betyder nærkontakt med naturens elementer, herunder solskin. Eksponering for sollys fører til en tidlig ældning af livredderens hud, hvortil kommer diverse hud-skader, hudkræft og beskadigelse af øjnene. Læs mere
KYSTLIVREDNING emmer af havsvømning. Der er masser af litteratur om havsvømning ved Vesterhavet. Ofte fortælles der velsmurt om, hvorledes man udnytter bølger og havstrømme uden der gås i detajer og læseren forledes hurtigt til at tro, at forfatterens erfaring med havvand stammer fra Sortedamssøen eller Frederiksberg Svømmehal. Men det handler ikke om indre danske farvande og indsøer endsige velrenomerede badeanstalter, det handler om Vesterhavet. Det jyske. Det er vigtigt at få størst muligt udbytte af sin svømmetræning i havet, når ellers de danske havtemperaturer tillader aktiviteten. Selvsagt kommer kystlivreddere ikke uden om havsvømning som et væsentligt element i den fysiske træning, så man er i form til den dag alarmen går og man må komme en badegæst til undsætning ude ved 3. revle hurtigere end nogen siger solskoldning. Men også bassin-livreddere fra Danmark's svømmehaller og friluftsbade har gavn af havsvømning, hvor der ikke er striber på bunden at orientere sig efter og hvor der ikke noget steds er under 25 meter til land. Det giver en udfordring.
Læs mere
Konkurrence-tips ved havsvømning

Drukneulykker og mediejura
DRUKNEULYKKEN. En redaktør blev i Højesteret (år 1991) dømt for at offentliggøre billeder fra en drukneulykke. Offentliggørelsen var i strid med privatlivets fred, og der var ingen offentlig interesse, der kunne berettige offentliggørelsen. Redaktøren var tidligere straffet for at viderebringe billeder i strid med privatlivets fred, og fik en betinget hæftestraf og en bøde. CFJE.dk (Center for Journalistik og Efteruddannelse) bringer oplysninger om sagen (U.1991.549 H), der i 1991 endte i Højesteret.
Læs mere

Drukne-forebyggende strategier
SVØMMEBASSINER UDE & INDE. I denne artikel ser vi med baggrund i amerikanske erfaringer og statistikker på forebyggelse af drukneulykker ved svømmebassiner og spørger os selv: "Hvordan kan der ved hjælp af simple drukne-forebyggende foranstaltninger og strategier opnås en langt større badesikkerhed ved svømmebassiner?"
Læs mere
Børns badesikkerhed i svømmebassin

Kystlivredning i San Diego
Kystlivredning i San Diego FORBILLEDLIGT. Kystlivredning i San Diego, Californien, begyndte i 1917 efter at 13 badegæster druknede på en enkelt dag ved stranden Ocean Beach. Tre livreddere blev indledningsvist tilknyttet det stedlige Police Department. De blev ansat til at overvåge og udføre kystlivredning ved det populære Wonderland Park. Livredningstjenesten blev snart udvidet til at omfatte strandene Old Mission Beach og La Jolla Cove. The San Diego Lifeguard Service er forbilledligt og opererer 24/7/365. Dansk kystlivredning ved Vesterhavet's badestrande har meget at lære fra dette himmelstrøg, vil nogle nok mene.
Læs mere
Udlandet i øvrigt

Livredning fra synkende biler
KØRT I HAVNEN. Ofte kører biler i havnen. Men hvor ofte er man i stand til at handle korrekt som redningsmand? Livredning og selvredning fra synkende biler Og hvor ofte er man som forulykket passager eller chauffør i stand til at udøve basal selvredning? Ikke ret tit. LIVREDNING.DK giver nogle fif og fakta fra den amerikanske livredningsforfatter Gerald M. Dworkin, der har forsket i emnet.
Læs mere

Standing Take-Down Manøvren
OPREJST RYGSKADET. Et 6-årigt barn løber hastigt hen ad bassin-kantens fliser i den lokale svømmehal. Livredderen i den nærmeste livredderstol ser barnet, identificerer faren og gør tiltag til at blæse i sin fløjte i en bestræbelse på at advare barnet om at stoppe denne aktivitet øjeblikkeligt. Før livredderen har blæst i sin fløjte, hænger barnet allerede i luften og er på vej ned i vandet. Sekunder efter er drengen en formodet rygskadt person, der befinder sig i en opretstående position i bassinet. Hvad gør livredderen?
Læs mere

Vandhund som livredder
HUND EFTER LIVREDNING. Begrebet vandhund får ny betydning efter gennemsyn af QuickTime-videoen i venstre side, som kommer fra Italien, hvor det ikke er unormalt at se en stor sort Newfoundland hund ved navn Mas kaste sig ud fra en helikopter og ned i bølgerne for at redde et menneske. Een ting er det at kaste sig ud fra en landgangsbro. Noget andet er det at kaste sig ud fra en helikopter. Og skal hundene bevise deres værd som livredderhunde, må de overvinde deres frygt.
Læs mere

Kystlivredning & vægttræning
KLIK DIG STÆRK. Rettidig omhu, snarrådighed, svømmeegenskaber og kystlivredningsteori er nogle af de primære dyder hos enhver kystlivredder. Men glem ej, at lidt vægttræning i årets mørke vinterdage har sin fortjeneste, når en tung 50 hk bådmotor - selv med rigtig løfteteknik - skal løftes op på hækken af redningsbåden.
Læs mere

Genoplivningens historie
FRA TIDERNES MORGEN. For at værdsætte de guidelines for genoplivning, som findes i dag - såvel som nye innovationer, teknikker og teknologier - er det vigtigt at vide, hvorledes genoplivningsproce-durerne har ændret sig gennem tiderne. Derfor denne præsentation af genoplivningsmetoder, der ligger fjernt fra vore dages moderne kystlivredning, hvor man ikke eksamineres i bizare ting som Varme Metoden, Piske Metoden, Blæsebælg Metoden, Røg Metoden, Inversions-Metoden, Tønde Metoden, Den Russiske Metode og Hestetravs-Metoden.
Læs mere

Ældste kystlivredningstjeneste i DK
NORDSJÆLLAND. Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste (DNK) er Danmarks ældste kystlivredningstjeneste. Posterne ligger på nordkysten af Sjælland og strækker sig fra Snekkersten syd for Helsingør til Hundested. Det er en strækning på ca. 60 kilometer. Der er 19 kystlivredningsposter som alle er bemandede i skolesommerferien plus en weekend før og en weekend efter. Tjenestetiden er daglig fra 10.00 til 18.00. Sitet proff-kystlivredning.dk er som de nordsjællandske badestrande absolut et visit eller flere værd.
Læs mere

Junior-kystlivreddere i Capitola, CA
JUNIOR-KYSTLIVREDNING. Det er en varm og solrig dag ved badestranden i Capitola i Californien og myriader af strandgæster longerer rundt i sandet, suger solens stråler til sig og tager lejlighedsvise dyk i bølgerne. Men ikke alle slapper af. En flok unger i rødt livreddertøj løber ned ad sandstranden, runder en markeringskegle og kaster sig i vandet. De svømmer ud til en bøje og tilbage, hvorefter de løber i retning af the Wharf eller the Pier, som en typisk californisk landgangsbro ved stranden jo ofte kaldes.
Læs mere

Fluepapir i Aalborg Friluftsbad
Forstør Dette Foto Fluepapir i Aalborg Friluftsbad
SÅ FULD AF LIV. Redaktionen var i sommeren 2003 på besøg i Aalborg Friluftsbad. På besøg, fordi Aalborg Friluftsbad med tusindvis og atter tusindvis af glade badegæster på solskinsdage byder på tilstande, der er enhver kystlivredder værdig. Aalborg Friluftsbad, der blev grundlagt i 1947, drives forebilledligt af erfarne folk under Aalborg kommunes Park- og Naturforvaltning. Friluftsbadet - eller Frieren, som lokale ynder at kalde det - er Aalborg bys ubetingede åndehul nummer ét om sommeren. Sådan. Og mon ikke vi som kystlivred-dere ved Vesterhavets populære badestrande kan udveksle berigende fagsnak med de erfarne livreddere i Aalborg Friluftsbad.
Læs mere

Faser i Beach Flags
Forstør Dette Foto Spring-fasen i Beach Flags
KONKURRENCELIVREDNING. Den legendariske konkurrencelivredder og veterankystlivredder David Brenen har siden 1981 deltaget i 11 australske mesterskaber i livredder-disciplinen Beach Flags. Han har opnået to førstepladser (1991,95), to an-denpladser (86-87), fire tredjepladser (1981,82,89, 93) og to fjerdepladser (82,94) I sæsonerne 1984 og 89 udeblev han pga. skader og i 1990 og 92 udeblev han efter eget ønske. David Brenen's undervisnings-materiale opdeler kystlivreddernes sportsdisciplin i reaktionsevne, Beach Flags, i fire faser. Læs mere

Drukneofrets adfærd
DRUKNEOFRETS ADFÆRD DRUKNEFORSKER Frank Pia, USA, har filmet og undersøgt virkelige drukninger og livredninger. Det blev til den verdenskendte film "On Drowning". Filmen "On Drowning" har i flere år været en klassiker blandt alverdens drukneforskere og kystlivreddere og filmen "On Drowning" indgår da også i Den Nordjyske Kystlivredderprøves pensum. Efter sine studier af LIVE-optagelserne hævder Frank Pia, at mennesker, der kommer i vanskeligheder i vandoverfladen, udviser adskillige typer af adfærd. Frank Pia opdeler de mange adfærdstyper i to overordnede, nemlig “nød-situationen” og “drukne-situationen”.
Læs mere
Mere fra udlandet
Drukning i øvrigt

Institutioner og Livredning
INSTITUTIONERS BADEDAG. En debat om institutioner og livredning er højaktuel oven på drukneulykken i Hornbæk, der tirsdag den 16. juli kostede et 8-årigt institutionsbarn livet.
I de nordjyske kommuner - eksempelvis - er det ofte op til den enkelte institution at fastlægge sikkerhedsreglerne, når børnene skal på badeudflugt til stranden og der findes ingen klare regler herom, oplyser Nordjyske Stiftstidende den 19. juli 2002.
Læs mere
On-line debat om Institutioner & Livredning
REPORTAGE: 60 folkeskoleelever ved stranden.
Opgaverne på stranden

Livredder-procedure for spinal immobilisation
Procedure for spinal immobilisation HOVEDSPRINGS-OFRE. "American Red Cross Lifeguard Training curriculum" foreslår en standard procedure for livreddere, når de på lavt eller dybt vand skal foretage en immobilisation af en patient med en formodet spinal-skade. Standard proceduren er mangelfuld mener nogen.
Læs mere
Standing Take-Down Manøvren
Rygsøjlens anatomi kort
Mere fra udlandet

Nordmand redder 3 danske piger
HELTEN HELGE. Norske Helge Ystebø (43) trodsede kraftig vind og bølger da han den 24. juni 2002 reddede tre danske piger fra at forsvinde til havs på slunkne luftmadrasser. - De lå og flød på hver sin luftmadras. Vi syntes de opholdt sig lidt langt ude. Der blæste en kraftig fralandsvind. Efter en halv times tid hørte vi pludselig nødkald, siger vor norske ven og redningsmand.
Læs mere
Mere fra udlandet
Drukning

Dyk til australsk kystlivredning
SYDNEY, Australien -- En erstatning på 2 millioner dollars til en Sydney borger lammet efter at være sprunget i brændingen ved den berømte badestrand Bondi Beach, har rejst spørgsmål om effektiviteten af den australske kystlivredning. Nu stiger forsikrings-præmier for australsk kystlivredning.
Læs mere
Mere fra udlandet
Drukning

Sikkerhed ved hovedspring
TÆNK FORUD. Når først du er begyndt på dit hovedspring, har du ikke tid til at tænke. Kend vanddybden. Planlæg hovedspringets bane. Spring aldrig på hovedet, hvor du ikke kender vanddybden eller hvor der kan være skjulte forhindringer.
Læs mere
Når skaden er sket. Livredder-procedure for spinal immobilisation
Standing Take-Down Manøvren

Livredderne i Skanör
LIVREDDERNE I SKANÖR SVERIGE. To livreddere fra LIVREDNING.DK besøgte i juli 2002 de svenske kystlivreddere på den populære badestrand Skanör i det sydlige Skåne i Sverige. Der blev knipset fotos fra den skånske livredderstation.
Læs mere
Mere fra udlandet

Drukning & Nærdrukning
FORSKELLE PÅ DRUKNING. Drukning er defineret som dødsfald efter kvælning forårsaget ved neddykning i vand. Et nærdruknings-offer defineres som en person, der er neddykket i vand i tilstrækkelig lang tid til at behøve en en eller anden form for hjertelungeredning efter at personen er hevet op af vandet.
Læs mere
Drukning i øvrigt

Sportslivredning, et motivationsværktøj
VEJEN TIL TEAMSPIRIT. Sportslivredning - eller konkurrencelivredning, som det også kaldes - har vist sig som et meget effektivt motivationsværktøj så vel som et grundlag for udvikling af uddannelses- og træningsprogrammer for sæson-livreddere og helårs-livreddere. Det skrev den amerikanske livredningsforfatter Gerald M. Dworkin tilbage i 1986 og med den store internationale fokus, som siden er kommet på konkurrencelivredning, vil nogen nok mene, at sporten har bidt sig fast.
Læs mere

Ny livredningsbog
BESTIL BOGEN NY BOG. Kender du en livredder, er her en gaveide. Den seneste udgave af bogen "LIVREDNING 2000" udkom primo juli 2003 og bogen har siden den udkom første gang, fået et hav af gode ord med på vejen. Den ny udgave af bogen er i A4 format, på 347 sider og fordelt på 32 kapitler inklusive stikordsregister. Bogen danner grundlag for kystlivredderuddannelsen på Aalborg Sportshøjskole. Bogen LIVREDNING 2000 (ISBN 87-983565-7-7), som i livredderkredse allerede er en klassiker, kan bestilles DIREKTE her på Livredning.DK.
Læs anmeldelser af bogen
Bestil bogen

LIVREDNING.DK

FEATURED SECTIONS / SECTION HIGHLIGHTS:
DRUKNING: RID-faktoren - lumsk drukneårsag
KYSTMORFOLOGI: Animation af hestehul
OPGAVERNE på STRANDEN: Kystlivredderens opgaver
TURIST-ASPEKT: Kystlivredning & Turisme ved Vesterhavet
HISTORIE: Kystlivredningens historie ved San Diego, CA.
UDLANDET: En verden til forskel (Australien)
REDNINGSUDSTYR: Ny mobil platform til is-livredning
AED I DANMARK: Hjertestarter i top



Livredning.DK

WWW Livredning.DK




OP IGEN


Copyright © 1990-2004 • Nyhedsmedie for Kystlivredning
The Danish Surf Lifeguards • Lifeguard Page of Scandinavia, Danish Section
LIVREDNING.DK • Kystlivredning.DK • Livredder.DK • Kystlivredder.DK
Editorial staff : ( (+45) 9811 5454 • * redaktion@livredning.dk
Livredning r´us! Seneste nyt
ALDRIG SET FØR:
AquaSkipper.com hitter med en ny opfindelse, som allerede anvendes af amerikanske kystlivreddere: Det menneske-drevne hydrofoil. Det menneske-drevne hydrofoil kan ifølge marketing-chef Claude E. Rorabaugh, der henvendte sig til Livredning.DK, drastisk reducere tiden, det tager en kystlivredder at komme ud til en nødstedt badegæst.
Se videoen (5.7 Mb)

19/9/10  Invitation fra læge Bo Løfgren ph.d. til symposium om nye anbefalinger for genoplivning, 3. november 2010. Klik & Tilmeld. +Se program (pdf)
19/8/10  bt.dk: 24-årig livredder svømmede i timevis
19/8/10  jp.dk: Redningsmand var livredder
19/8/10  jp.dk: Nær druknet svømmede i to timer
12/8/10  jp.dk: Fem havsvømmere krydsede Kattegat
05/7/10  jp.dk: Otteårige piger tæt på druknedøden
21/7/09  ing.dk: Danskudviklet radar giver livredderne supersyn på stranden
9/9  jp.dk: Mirakelredning efter 14 timer i vandet
3/8  berlingske.dk: Tysker druknede - ville redde børn
19/7  jp.dk: To ældre mænd druknet i dag
10/7  sneglen.nationenblog.dk: Livreddere ved Vesterhavet - Falsk tryghed ?
19/6  jp.dk: Kajakroer fundet død i sø
14/6  tv2.dk: 8-årig druknet
2/6  dr.dk: Druknet femårig nu fundet
24/5  dr.dk: Femårig dreng savnes efter badeulykke
24/5  forsvaret.dk/SOK: Badeulykke nord for Halsskov
9/4  netavisen.newspaq.dk: Dreng druknet i svømmehal
9/3  jp.dk: To-årig dreng druknet i swimmingpool
13/2  dr.dk: Savnet ung mand fundet druknet
11/2  EkstraBladet.dk: Norsk kvinde druknet på Lanzarote
3/12  tv2.dk: Druknet mand dukker op efter 5 år
18/10  fyens.dk: Lektor druknet i Italien
10/9  jv.dk: Bådelaug opfordrer sejlere til at se efter druknet
7/9  dr.dk: Sejler-kammerater vil lede efter druknet
24/8  tv2.dk: Druknet i Danmark fundet ved Sild
22/8  tv2.dk: Mand fundet druknet i København
20/8  jv.dk: Helt redder mand fra druknedøden
20/8  jv.dk: Tysker blev reddet og stak af
20/8  jv.dk: Badeulykke i Vejers
19/8  bt.dk: Ældre mand druknet
19/8  ekstrabladet.dk: Mand druknede for øjnene af hustru
10/8  ekstrabladet.dk: Livreddere er kommunernes ansvar
10/8  jv.dk: Blåvand satser på information i stedet for livreddere
9/8  jv.dk: Livreddere på vej på vestkysten
9/8  ekstrabladet.dk: 20 personer druknet i bølgerne
9/8  ekstrabladet.dk: Kommune bakker privat livredning op
8/8  dr.dk: Harme hos livreddere
7/8  ekstrabladet.dk: Private betaler for livredning
7/8  tvsyd.dk: Erhvervsdrivende vil betale for livreddere på vestkysten
6/8  dr.dk: Kvinde fundet druknet
6/8  ekstrabladet.dk: Hvordan stopper vi drukne-bølgen?
6/8  dr.dk: Drukneulykke kun en time efter livredderstop
5/8  jp.dk: 63-årig aalborgenser druknet ved Blokhus
5/8  jp.dk: 27-årig død efter fald fra båd
3/8  beredskabsinfo.dk: Beredskabsforbundet vil gerne uddanne livreddere
3/8  jp.dk: Indsats for flere livreddere
3/8  jv.dk: Flere livreddere gavner image
2/8  dr.dk: 65-årig mand druknet ved badeulykke
2/8  tvsyd.dk: Drukneulykke, video
2/8  jp.dk: Beredskabsforbundet tøvende overfor livreddertjeneste
2/8  webavisen.gl: 41-årig mand druknet i Nanortalik
1/8  dr.dk: Kronprinsesse Mary skaffer livreddere
1/8  bt.dk: Mary skaffer livreddere
31/7  jp.dk: Kommuner tror ikke på flere livreddere
30/7  avisen.dk: Livreddere nødvendige ved alle strande
30/7  jp.dk: Ingen livreddere fra hjemmeværnet
30/7  fyens.dk: Lig-eftersøgning afblæst i dårligt vejr
30/7  jp.dk: DF støtter forslag om flere livreddere
30/7  tv2.dk: DF ønsker flere livreddere
30/7  fyens.dk: 27-årig druknet efter kæntring
29/7  ebblog.dk: Idé til finansiering af livreddere ved Vesterhavet
29/7  tv2.dk: Råd: Ikke nok opsyn ved stranden
29/7  politiken.dk: Dårligt koordineret livredning koster liv
29/7  jp.dk: Ni druknet på en uge
29/7  fyens.dk: Eftersøgning efter druknet stoppet
29/7  dr.dk: To tyske turister druknet ved Søndervig (+video-reportage)
29/7  ekstrabladet.dk: To druknet i ny badeulykke
29/7  bt.dk: Dårlig sommer giver mange drukneulykker
28/7  tv2.dk: Borgmester var tæt på at drukne
26/7  JydskeVestkysten.dk: Også drukneulykke i fjor i Børsmose
26/7  tvsyd.dk: Tysk pensionist druknet ved Egernsund
26/7  politiken.dk: Sejler druknet i Egernsund
26/7  tv2.dk: Tysk mand druknet nær Gråsten
25/7  ekstrabladet.dk: To druknet i Vesterhavet
25/7  tv2.dk: Far og søn druknet ved Esbjerg
24/7  frederik-frederikshavn.dk: Livreddere på Palmestranden
22/7  dr.dk: Otte-årig død efter badeulykke
22/7  ekstrabladet.dk: 48-årig druknet under svømmetur
22/7  bt.dk: B.T. afslører: Badelande uden livreddere
21/7  ekstrabladet.dk: 63-årig kvinde druknet i Thorsminde
21/7  tv2.dk: 8-årig tæt på at drukne
20/7  nordkysten.nu: Lille pige nær druknet i Udsholt
20/7  tv2.dk: 45-årig druknet under dykning
19/7  tv2.dk: Død mand fundet i havn på Ærø
17/7  tv2.dk: Mand reddede hustru fra at drukne
2/7  politiken.dk: Mand druknet på Holmen
1/7  ekstrabladet.dk: 59-årig druknede sig for øjnene af kvinde
29/6  ekstrabladet.dk: Knallertkører druknet i grøft
19/6  tv2.dk: 61-årig lystsejler druknet i Storebælt
19/6  webavisen.gl: To druknet i bådulykke ved Qasigiannguit
11/6  tv2.dk: Mand druknet ved Hvalpsund
11/6  jp.dk: Døddrukne 10-årige til strandfester i Nordsjælland
10/6  avisen.dk: 52-årige polak druknet i Silkeborg Langsø
10/6  jp.dk: Mand druknet i Silkeborg
10/6  tv2.dk: Dykker omkommet i Kattegat
29/5  ekstrabladet.dk: Amerikansk NFL-stjerne druknet i sø
28/5  politiken.dk: Mand druknet trods råb om hjælp
28/5  tv2.dk: Sejler druknet i havnen i Rødvig
28/5  tv2.dk: 57-årig druknet i lystbådehavn
17/5  politiken.dk: 44-årig mand druknet i Silkeborgsøerne
10/5  avisen.dk: Skole i dyb sorg over drukneulykke
10/5  bt.dk: 15-årig druknet under lejrskole i Tjekkiet
10/5  tv2.dk: 15-årig pige druknet på lejrskole
10/5  Netavisen Newspaq: Dansk pige druknet på lejrskole
5/3  tv2.dk: Seksårig dreng druknet i sø
29/1  Netavisen Newspaq: 43-årig mand druknet i Peblinge Sø
9/12  tv2.dk: 66-årig druknet ved Mols
7/12  ekstrabladet.dk: Kvinde druknet i sø (video)
7/12  bt.dk: Kvinde druknet i sø
23/11  ekstrabladet.dk: Otte-årig fundet livløs i svømmehal
22/11  bt.dk: Dreng fundet livløs i svømmehal
22/11  dr.dk: Eftersøgt mand fundet druknet
16/11  dr.dk: Ekstra livredder i Dragsholm Svømmehal
10/11  ekstrabladet.dk: Mand druknet i Kolding Havn
31/10  berlingske.dk: Politichef fundet druknet ved Skagen
29/10  DR.dk: Far og søn i bådulykke ved Øster Hurup
21/10  tv2fyn.dk: Fritidsfisker druknet ud for Langeland
8/10  KNR.gl: 9-årig druknet på vej hjem til Nuugaatsiaq
4/10  Kristeligt Dagblad: Kvinde druknet i Limfjorden
27/9  Livredning med håndsrækning eller hyrdestav
21/9  tv2fyn.dk: 10-årig dreng frygtes druknet (video)
19/9  "KRITIK: Udokumenterede påstande i debatten om forhold i Tryg På Stranden", debatindlæg af kystlivredder Sten Donslund
31/8  Fyens.dk: Kvinde druknet ved Iholm
21/8  Fyens.dk: Populær fynsk havekonsulent druknet
16/8  DR.dk: Druknet mand fundet i Aalborg Havn
11/8  TV2.dk: Livreddere kommer på overtid
7/8  TV2.dk: 61-årig druknet under badning
23/7  DR.dk: 64-årig mand druknet i Lemvig Havn
23/7  112-odense.dk: Debat; Endnu en drukneulykke
23/7  fyens.dk: Syv-årig pige druknet i Davinde sø
18/7  Ekstrabladet.dk: Kvinde omkommet ved Vejers Strand
14/7  BT.dk: 47-årig norsk fisker fundet druknet i Vesterhavet
13/7  TV2.dk: 59-årig døde under badetur
12/7  JV.dk: Tysk turist druknet i Børsmose
11/7  BT.dk: Syv-årig død efter badeulykke
11/7  TV2.dk: Svøm sikrere med livreddere
11/7  TV2.dk: Mangel på livreddere koster liv
10/7  fyens.dk: Druknede da han fik kramper
10/7  BT.dk: Syv-årig fundet livløs efter badeulykke
10/7  BT.dk: Syv-årig dreng savnes efter badeulykke
8/7  TV2: Dansker druknet i sø i USA
8/7  Politiken.dk: Dansker druknet i amerikansk sø
4/7  Mundkurv til kystlivreddere
29/6  frederiksberg.dk: Frederiksberg Svømmehal søger livreddere på vikarbasis
30/6  DR.dk: Kvinde fundet druknet
29/6  EB.dk: Druknet kvinde bjærget i Kalundborg
26/6  Webavisen.gl: Drenge druknet på lejrtur
26/6  Kystlivredning blevet rødglødende
24/6  NewsPaq: Fagforening raser over livredder-strejke
24/6  JP.dk: Livreddere varsler strejke
23/6  TrygFonden.dk: Fejlagtig kritik af kystlivreddernes ansættelsesforhold
23/6  EB.dk: Livreddere truer med strejke
14/6  TV2: Svømmetur kostede 21-årig livet
13/6  odsherredportal.dk: 3 livreddertårne og 12 blå flag til Odsherred
12/6  TV2: 63-årig druknet i havnebassin
11/6  TV2: Lystfisker fundet druknet
7/6  JP.dk: Veteran-kystlivredder Carsten Jørgensen kritiserer livreddertårne
5/6  DR.dk: Kvindes død undersøges - druknet i Vidåen i Tønder
25/5  DR: Dykker druknede ved Møn
20/5  TV2east.dk: Lig fundet i strandkanten
12/4  DR: Dreng nær druknet i Lalandia
8/4  Det menneskedrevne hydrofoil (WMV video, 5.7 Mb)
22/2  DR: Drukneulykke, Begge børn døde
2/2  DR: Fisker druknet i Femern Bælt
31/8  DR: Drukneulykke ved VM i handicapsejlads
26/8  TV2: Fem-årig tysk dreng fundet druknet
24/8  InfoPaq: Dansk kanoturist druknet i Sverige
7/8  Død på stranden: En kystlivredders værste mareridt
6/8  De evige kystlivreddere
4/8  TVsyd: Tyske turister druknet ved Nymindegab
3/8  24 nordmænd druknet i juli
27/7  DR: 47-årig druknet under fisketur
27/7  Ugeavisen Esbjerg: Dreng nær druknet i svømmebad
24/7  TV2nord: Livreddere er sovepude for forældrene
24/7  Pas på Shore Break!
19/7  InfoPaq: Sag om tysk sejler skal undersøges
18/7  Webavisen.gl: 58-årig mand druknet i Sisimiut
18/7  InfoPaq: Fire danske dykkere savnet på Zanzibar
18/7  InfoPaq: Tysk sejler savnes ved Vesterhavet
18/7  InfoPaq: Redningsaktioner efter badedyr
17/7  DR: Fynboer ikke afhørt efter drukneulykke
17/7  Isskraber mod brandmænd
16/7  TV2oj: Én druknet og fire reddet
14/7  TV2oj: Reddede dreng i havsnød
14/7  blaaflag.dk: Hvis du svømmer ind i en brandmand
13/7  DR: Blodprop skyld i drukneulykke
12/7  Bornholms Stemme: Tysk badegæst udløste stor-alarm
12/7  Frederiksborg Amts Avis: Kystlivredder giver forældre opsang
12/7  DR: Mand druknet ud for Tranum Strand
12/7  DR: Masser af brandmænd på vej mod strandene
12/7  DR: Lasse Røssell: Børn er forældrenes ansvar
12/7  URBAN: Kastrup Søbad hitter i sommervarmen
11/7  BT: To-årig tæt på druknedød i Fælledparken
9/7  BT: Højsæson for drukne-ulykker
8/7  High tech svømmebrille til kystlivreddere
7/7  TVsyd: 13 druknet i danske farvande i år
7/7  Slotssøbadet: 6 årig druknet men genoplivet
5/7  Frederiksborg Amts Avis: Flere både stjålet fra livreddere
5/7  Ofir: Norsk dreng druknet i svømmehal i Varde
4/7  DR: Drenge i havsnød reddet af helikopter
4/7  TV2fyn: Vold mod badegæster på Faaborg Strand
3/7  Gladsaxe: Svømmehal søger kvindelig bademester og kvindelig livredder
2/7  TVsyd: Fem livreddere svømmede over Vejle fjord
2/7  BT: Nyt hajangreb i Florida
2/7  JobIndex: Ishøj Svømmehal søger livreddere
1/7  BT: Kolding-livredder: Mirakel at se Mikkel i live
1/7  TV2syd: Advarsel mod miner på Skallingen
1/7  TV2: Farlige miner på Skallingen
29/6  TV2østjylland: 63-årig reddet fra at drukne
29/6  TV2: Genoplivet efter drukneulykke
29/6  TV2fyn: Livredder-patrulje vil redde liv på Fyn
28/6  DR: Livreddere ved Moesgaard i skarp træning
28/6  BT: Dreng fik amputeret benet efter haj-angreb
27/6  BT: Nyt haj-angreb i Florida
27/6  DR: 47-årig druknet under fisketur
26/6  TV2: Fritidsfisker druknet i Fakse Bugt
26/6  BT: 14-årig pige død efter haj-angreb
26/6  TV2nord: 27-årig skagbo druknet
20/6  localeyes.dk: Drukneulykke ved stranden i Ballebro ved Sønderborg
17/6  DR: Amager-livreddere som i Californien
17/6  Kbh. kommune: Amager Strand Kystlivreddertjeneste i samarbejde med Københavns Brandvæsen
17/6  Netpatient.dk: Hvad er solskoldning?
16/6  Kbh. kommune: Livreddere på Amager Strand
16/6  Vojens Svømmehal: Drukneulykker, opsyn og sikkerhed
14/6  DR: Druknet mand fundet i Mariager Fjord
7/6  BT: Tre-årig druknet i pool på gods
6/6  TV2FYN: Tre-årig druknet
5/6  TV2: 28-årig druknet i grusgrav
5/6  TV2: 46-årig druknet da kano kæntrede
18/5  Kyst.DK: Bad ikke nær bunkere
16/5  DR: 54 årig mand fra Thisted druknet
15/5  BT: Fem-årig druknet da han ville fiske
10/5  Bov kommune: Livredder søges
17/4  Politiken: 18-årig kajakroer druknet
11/4  DR: Livreddere på strand med badning forbudt
9/4  Livredderjob i Californien
8/4  Glamsbjerg Friluftsbad søger livreddere
29/3  DR: 70 årig fisker druknet
28/3  Sydafrikansk livredder i Danmark
27/3  Sportslivredning, et motivationsværktøj
19/3  Konkurrencelivred-ning: Beskrivelse af Beach Flags
13/3  Konkurrencelivred-ning: Faser i Beach Flags
8/3  Junior-kystlivreddere i Capitola, CA
27/2  Amerikansk bog om kystlivredning fra USLA
25/2  Sikkerhed for børn på is og i sne
13/2  Badesikkerhed ved stranden
8/2  Eks-kystlivredder surfer i Californien (Quick-Time-movie)
8/1  Tsunami Society: Research Library
2/1  Politi.dk: Rigspolitiets liste over savnede danskere efter asien katastrofen
2/1  UM.dk: Spørgsmål og svar om flodbølgen i Sydøstasien
1/1  Ekstrabladet.dk: Efterlys og se efterlysninger af danske savnede
31/12  Politiet.dk: Om katastrofen i Sydøstasien
30/12  BT.dk: Efterlys - eller se de efterlyste danskere
30/12  Røde Kors sender hjælp til jordskælvsofrene
12/12  DR: 17-årig frygtes druknet i Svendborg
12/12  Fyens Stiftstidende: 73-årig druknet fisker fundet ved Skarø
4/12  TV2: 21-årig druknet - Kørte i Aså havn
29/11  Sportslivredning: Nyt livredningshold i Glostrup
26/11  BT: Kvinde druknet i Aalborg Havn
5/10  Lystfiskeri.dk: 2 lystfiskere omkommet ved Æbelø
17/9  Netavisen Infopaq: 11-årig dreng død i svømmehal i Esbjerg
16/9  Livreddere søges af Søllerød kommune
13/9  Jydske Vestkysten: 74-årige kvinde druknet
12/9  OSLO KALDER: Nordisk konference i babysvømning
7/9  Norsk livredder søger job i Danmark
30/8  Debatindlæg: Fleksibelt punktum for badesæsonen i havnen
27/8  Søges: Livreddervika-rer til Kildeskovshallens svømmehal i Gentofte
26/8  TV2: Faldt ud af jolle og druknede
25/8  Norges kystlivred-dere: Strandvakt på Sørlan-det
24/8  Vojens Svømmehal om "Drukneulykker, opsyn og sikkerhed"
23/8  Frederiksborg Amts Avis: Badeingeniøren modtog et maleri
20/8  TV2 : Dansker druknet i Sortehavet
19/8  TV2 : Mand fundet druknet ved Flakfortet
19/8  TV2 FYN: Druknet mand identificeret
18/8  TV2 FYN: Druknet mand fundet i Odense Å
17/8  Fyens Stiftstidende: Druknet fundet på øde strand
17/8  TV2 FYN: Druknet fundet på strand
16/8  TV2 : 18-årig fundet druknet efter bytur
15/8  DR: Få livreddere på københavnerstrande
15/8  TV2: Druknede under surfing
13/8  TV2 : Mand fundet druknet ved Hirtshals
12/8  aarhus.dk: Druknet formentlig selvmorder
12/8  JP.dk: Livsfarlig tyvstart i Strandparken
11/8  DR.dk: Havnebassin åbner igen
11/8  JP.dk: Besindighed på Bryggen
11/8  FYN.DK: 61-årig kvinde druknet ved Hasmark Strand
11/8  DR: Kvinde druknet ved Hasmark Strand
11/8  BRYGGEBLADET.DK: Havnebadet genåbnet onsdag
11/8  BRYGGEBLADET.DK: Ung mand druknet i Havnebadet
11/8  TV2: Livreddere kommer på overtid
10/8  KD.dk: KD kræver større sikkerhed ved havnebade
10/8  BRYGGEBLADET.DK: Københavns Kommune sætter hegn op ved Havnebadet
10/8  BRYGGEBLADET.DK: Endnu en drukneulykke i Havnebadet
10/8  Netavisen Infopaq: 10-årig druknet i Københavns Havn
10/8  TV2 : Mand fundet druknet ved Samsø
10/8  Frederiksborg Amts Avis: På stranden uden livredder
8/8  Søllerød: 2 livreddere søges til Rundforbi Idrætsanlæg
6/8  Localeyes.dk: Drukneulykke i Kalundborg Fjord
4/8  DR: Lille pige druknet i havn
2/8  Norge (VG): Sørlandets Baywatch
28/7  DR.dk: Ildebefindende årsag til drukneulykke
24/7  Frederiksborg Amts Avis: Når regnen bare siler ned (Hornbæk Strand)
21/7  TV2 ØST: Druknet dansk dreng fundet i Sverige
23/7  Fyens Stiftstidende: Strandløver på arbejde trods møgvejr
18/7  JOBNET.AF.DK: Århus Svømmehal søger livreddere
16/7  Kitesurferen.DK: Livreddere og Kitesurfing på Miami Beach
14/7  Norsk Netradio: For få livreddere på norske bade-strande
13/7  Berlingske Tidende: Danmarks bedste job... når det altså ikke regner
11/7  DR: To druknet ved skonnert-forlis
15/5  Svømning lige efter et måltid
2/5  DR: Bornholmer reddede fire svenskere fra druknedøden
30/4  Repræsentantskabs-møde i RSB
25/4  Kystlivredning i San Diego - historie
16/4  Debatindlæg af Nikita Rasmussen: Hestehuller !
29/3  Havsvømning hitter for livredder og kystlivredder
28/3  Drukneulykker - årsager, omfang & forebyg-gelse (kursusmateriale)
27/3  Børns badesikkerhed i svømmebassin (Tips)
18/3  Konkurrence-tips ved havsvømning (kursusmateriale)
17/3  Norsk kystlivredning i Arendal og Grimstad i sommeren 2004
14/3  Drukne-forebyggende strategier ved svømme-bassiner (kursusmateriale)
5/3  Livredder, pas på smittefare!
4/3  Hvad er en livredder ?
2/3  Du er en livredder
26/2  Søg livredderjob i USA
22/2  Hjertestarter er et krav i Norge
11/2  TV2 : Kørte efter hjælp med haj på benet
10/2  Kystlivredning & vægttræning: Klik dig stærk
7/2  Morecambe-ulykken: 19 mennesker druknede i tidevandet
2/2  Debatindlægget "Genoplivning med hjertemassage" besvaret af Niels Boe Andersen
21/1  Debatindlæg af Jonna Gredsted: Sikkerhed i skolernes svømmebassiner
20/1  Infopaq: Søfolk reddet af papir-lapper
11/1  Debatindlæg af Arne Bonnesen: Genoplivning med hjertemassage
24/11  Politiken: Svømme-foreninger støtter tilpassede haller
23/11  TV2: Kommunal svømmehal til muslimer
17/10  Debatindlæg: Ørepine ved dyk
15/10  Link til kystlivredderne i Santa Cruz, California ( SCSLA )
9/10  Link til Irish Water Safety
13/9  Kignuogher.DK : Baywatch redder liv
4/9  Rygradsinstinkt for radiokommunikation
3/9  Fluepapir i Aalborg Friluftsbad
28/8  Link til Surf Life Saving Australia
25/8  Handicapvenlige badestrande i Danmark
19/8  Resultater fra EM i Livredning, Tylösand-Halmstad, Sverige (pdf)
18/8  Debatindlæg: Om Hornbæk-ulykken i 2002
15/8  Debat: Om ordet pul-monary i akronymet CPR
13/8  Livreddere om Islands Brygge: Fed arbejdsplads
11/8  Politiken: Hedebølgen har toppet
1/8  I aften: Livredder-Jeopardy på TV2 kl. 21:10
31/7  Politiken: Færgepas-sager endnu ikke fundet
30/7  Politiken: Svensker over bord fra Øresundsfær-ge
29/7  Grenaa Bladet: 85-årig druknet ved Bønnerup
19/7  Åbent spørgsmål om brandmandsforbrænding
17/7  TV2video: Badedyr i fralandsvind TV2 video
17/7  TV2video: Nordmand bjærger 2 børn TV2 video
17/7  NORDJYSKE oply-ser: Søskendepar var tæt på druknedøden
13/7  Den ny 2. udgave af bogen "Livredning 2000" er udkommet
12/7  Foto Album fra de britiske NSVL kystlivred-dere (klik røde links)
11/7  InfoPaq oplyser: "Søndag kommer varmen"
5/7  Plakat fra Livreddernes Havsvømmeskole (jpg-fil, 290 Kb)
4/7  Jydske Vestkysten: Livredderne i aktion på Sønderstrand
29/6  TV2video: Ej livred-dere på Vejers Strand i Blåvandshuk TV2 video
23/6  TV2video: Livreddere på Balka strand TV2 video
10/6  Åbent spørgsmål om børn og badesikkerhed
5/6  Debatindlæg af Steffen Appelquist: Se, føl, lyt.
31/5  Brite efterlyser forslag til forbedring af redningsud-styr
26/5  UFL: Svømmehalsulykker i Danmark
23/5  Statens Serum Institut informerer om SARS
22/5  a) "Bonde krænker mindet om Bukh", kronik af lektor H. C. Arnth Nielsen
b) "Personkulten omkring Bukh", af lektor Hans Bonde
c) "Niels Bukh-biografi når ikke det væsentligste", af lektor H. C. Arnth Nielsen
17/5  TV klip med formand Jens Møller Chr. TV video
28/4  Link til kystlivred-derne i Queensland, Austr.
24/4  POLITIKEN om SARS i Danmark (link)
23/4  Nyt om SARS fra amerikanske CDC (link)
7/4  Link til de franske kystlivreddere i Marseille
20/3  Australien kombinerer "sprogskole i engelsk" og kystlivredning (doc-fil)
19/3  POWERHEART AED eller LIFEPAK 500 ?
17/3  Hurtig dansk livredderbåd (foto&data)
14/3  North Sea Volunteer Lifeguards, UK
8/3  Link til Whangarei Heads Surf Lifesaving Patrol, New Zealand
27/2  Link til Hørsholm Svømmehal
26/2  LIVREDNING.DK på australsk top-5-liste
1/2  DGI: "Moppedreng om at redde liv"
15/1  Førstehjælp til gymnasiet - presse-meddelelse fra GLO
14/1  Gymnasieelever vil lære førstehjælp
9/1  ISDRAMA. Tre drenge reddet fra isflage i Kattegat. (TV2 video m. Steen Knør)
6/1  18-årig død af hjertestop i fodboldkamp
19/12  Julehilsen fra Falsterbonäsets Livräddare i Skåne (.doc)
25/11  Nyt link til Falsterbo-näsets Livräddare i Skåne
21/11  PowerHeart AED Demo i FLASH (Husk lyd)
15/11  Er ventetiden på AED planlagt mord?
12/11  Kystlivredning: Udvalgte artikler om at være kystlivredder
10/11  Avis skaber debat om mangelen på AED
9/11  AED-kurser til lægmand (PAD-programmets didaktik)
6/11  550 stk. AEDs til New York skoler
5/11  Uerfarne kan anvende defibrillatorer
4/11  AED i Danmark
1/11  Livredningshistorisk spørgsmål fra amerikaner
30/10  Ny mobil platform til is-livredning: Rescue Alive
29/10  Ingen is er
sikker is

25/10  Vandhund som livredder
25/10  Lille hjertesag stor folkesag (PAD)
24/10  AED i firmaet er god forretning
23/10  Operation Hjerteslag: AED i hjemmet
22/10  Læserindlæg: Hovedspringsdybde i svømmehaller?
20/10  AED'ens vej til lægmandsbrug
20/10  Hjerteanfald versus Hjertestop
20/10  De fire led i Overlevelseskæden
20/10  Kystlivreddere mindes Bali ofre
19/10  Defibrillation, nøglen til overlevelse
18/10  Derfor Powerheart AED til Brandvæsen
18/10  Scanner fandt druknet mand i sø
18/10  Kørestolsbruger reddet op af å
15/10  Derfor Powerheart AED til Politiet
14/10  En AED med en Ph.D.
13/10  Derfor Powerheart AED på badestranden
12/10  AED er brugervenlig - selv for børn
11/10  Defibrillatorer (AED) i virksomheder
7/10  Livredning og selvredning fra synkende biler
6/10  Isen er farlig
1/10  Genoplivningens historie - fra oldtid til nutid
28/9  Link fra Aabybro Kommune´s hjemmeside
25/9  Tjek din bådmotor kystlivredder
25/9  Meteorologisk Leksikon: Vejr at vide Leksikon
24/9  Badesikkerhed kræver PRM fra livredderen
22/9  Standing Take-Down Manøvren
17/9  Drukning & Nærdrukning
4/9  GYSER: 45 druknet i Sverige i August
23/8  Livreddere i vinterhi
18/8  EVENT: Kystlivreddere i optog i Aabybro
17/8  Sikkerhed ved hovedspring: Tænk forud
15/8  Badegæster skal have en oplevelse
10/8  Død under svømning i Lyngby Sø
7/8  Tysk surfer druknet
5/8  Badning i farligt vejr
3/8  Mand druknet ved Grønsund
2/8  Livrednings-kajakker slår speedbåd
1/8  Dreng druknet ved Saltum strand
30/7  Svensk redningskanon redder liv
22/7  TV2 : Livreddere genoplivede 60-årig
21/7  Livredderne i Skanör
20/7  Institutioner og Livredning
19/7  Bombe under svensk livredning
12/7  Kystlivredder sprang ud i faldskærm
4/7  Livredder-procedure for spinal immobilisation
3/7  Nordmand redder 3 danske piger
16/5  AED Defibrillatorer i USA´s skoler  

Flere nyheder

O N L I N E D E B A T



Bestil livredningsbogen
Bestil livredningsbogen
Læs anmeldelser







Tips til havsvømning
VISUEL SKANNING
Visuel Skanning
AUSTRALSKE LIVREDDER-FLAG
Australske livredder-flag
HVAD ER TIDEVAND?
Hvad er Tidevand ?



 
LYT til bølgebrus Lyt til bølgebrus

 

 
 
 
Ildsjæle
"Vi lever på stranden, det er en løn i sig selv", lyder det ofte.

Islivredning

Animation af hestehul

Kystlivredning og Turisme ved Vesterhavet

RID-faktoren
En varm sommereftermiddag forsvinder en lille dreng ubemærket fra sine forældre

Badeflag til badegæsterne

Kystlivrednings-rapporten af 1991

Kystlivrednings-rapporten af 1996

En verden til forskel
Artikel af den australsk uddannede kystlivredder og OL-kaproer Bianca Carstensen.

Bag om australsk kystlivredning

Arkiv-fotos af vore kystlivreddere
Masser af kystlivredder-fotos fra Vesterhavet´s badestrande (1990-2002)

LIFEGUARD LINKS til hele verden

Med Christoffer Down Under (Australien)
Læs også om Christoffer´s redningsaktion den 22. januar 2002

Rejsning af det mobile kystlivredningstårn

Opfattelse & Vurdering af hændelse

Genkendelse af drukneulykke

Planlægning af redning

George Freeth - livredder-legenden (USA)

I Kahunas´ klæder (USA´s kystlivrednings-historie)

Korpset af 1990
Det første kystlivredderkursus blev afviklet i påsken 1990 på Trænerskolen i Aalborg.

Drukning eller Hypotermi?

Rygsøjlen i fare

Drukning

Kystmorfologi

Opgaverne på stranden

Redningsudstyr

AED i Danmark

Turist-aspektet

Historie

Udlandet

Litteratur om livredning & kystlivredning



Flere temaer

www.folkebevaegelsen.i11time.dk
911avisen.dk - Fokus på 11. september 2001
Personaleforum
Matrikelkort
Online-hjælp med Engelsk på skrift?
Surf Life Saving Australia
Lifeguardskills UK
CSLSA California Surf Lifesaving Association
Surf Life Savers UK
United States Lifesaving Association
Lifesaving.COM - Lifesaving Resources Inc.
American Lifeguard Association
Lifeguards in Norway
NY CD FRA THERA HOEYMANS
Link til TV2

Link til DR

Link til TV3

Link til Oversat.dk - oversættelse af portugisisk / dansk / spansk / engelsk

Link til metroXpress

Online bestil ejendomskort / matrikelkort

DK-finder
Link til SPEEDO
Link til MARINEHJEMMEVÆRNET
Link til DANSK SVØMMEBADSTEKNISK FORENING

Link til Hjælpemiddelinstituttet
Link til UNISAFE
Link til BLODDONOR.DK

Link til LANDINSPEKTØR
Link til VIKINGEKLUBBEN ISBJØRNEN

Link to the Danish Tourist Board
Link to the Danish Tourist Board

Link til the AMERICAN HEART ASSOCIATION

Link til NORDJYSKE STIFTSTIDENDE
Link til JYDSKE VESTKYSTEN
Link til RINGKJØBING AMTS DAGBLAD
Link til DAGBLADET HOLSTEBRO STRUER
Link til THISTED DAGBLAD
Link til DAGBLADET SKJERN-TARM
Link til VIBORG FOLKEBLAD
Link til LEMVIG FOLKEBLAD
Link til BORNHOLMS TIDENDE
Link til FREDERIKSBORG AMTS AVIS
Link til VG Nett
Link til ESVAGT A/S
Link til ESVAGT A/S

Link til Aalborg Judoklub

Link til Livslinien: Har du brug for nogen at tale med?