Livredning.DK
Livredning.DK + Kystlivredning.DK
Nyhedsmedie for Kystlivredning • Lifeguard Page of Scandinavia, Danish Section ( (+45) 9811 5454 • Editorial staff
FORSIDENDrukningKystmorfologiTurist-aspektHistorieUdlandetRedningsudstyrAEDSiteMap
Opgaverne Litteratur Kystlivredderprøven Online ForumMail ServiceA-ZRedaktion

REDAKTIONELT

Torben Laurberg, redaktør & ejer af Livredning.DK + Kystlivredning.DK LIVREDNING.DK + KYSTLIVREDNING.DK er et elektronisk tidsskrift på Internettet og et nyhedsmedie for kystlivredning. Gennem artikler og debatindlæg skal tidsskriftet skabe et offentligt debatforum for kystlivreddere og alle andre, der lægger vægt på betydningen af kystlivredning. LIVREDNING.DK + KYSTLIVREDNING.DK formidler desuden informationer, nyheder og links om kystlivredning. LIVREDNING.DK + KYSTLIVREDNING.DK er interaktivt og udvikles og forandres i en dynamisk dialog med læserne. Derfor modtager redaktionen gerne debatindlæg fra læserne via .

Du er velkommen til at sende LIVREDNING.DK + KYSTLIVREDNING.DK videre for at fremme kendskabet til kystlivredning.

BAGGRUND. Undertegnede redaktør og veteran-kystlivredder var i de unge år konkurrencesvømmer i en klub med gode svømmetrænere og svømmekammerater samt et godt bagland. Det var hér interessen for livredning opstod.

Var i 1983 open water livredder i Bear Mountain, New York og har siden 1985 været kystlivredder i bl.a.
Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste (DNK),
Dansk Svømme og Livrednings Forbund (det nuværende Dansk Svømme Union) og en mindre lokal forening ved navn Støtteforeningen Kystlivredning i Nordjylland.

Herved fik jeg erfaring som kystlivredder på strande som Hornbæk, Tisvilde, Gilleleje, Rågeleje, Strandbjerggård ("Stenbjerggård"), Julebæk, Grønnehave, Løkken, Blokhus, Saltum, Grønhøj og Rødhus. Dette gav sideløbende og efterfølgende gnist og lyst til at skrive om kystlivredning - kystlivredning ved vore badestrande, som jeg nu i 15 år har skildret i tekst og fotos. Først i tidsskriftet SvømmeSport (ca. 1990-1998) og så på denne hjemmeside (kystlivredning.dk + livredning.dk), som jeg siden 1998 har udviklet fra bunden og html'et i bedste dogme-webdesign i en lille lyseblå NotePad. Hjemmesiden har i dag cirka 1000 indekserede undersider om kystlivredning.

Livredning.DK + Kystlivredning.DK Hjemmesiden har jeg brugt over 8 år på at udvikle. Mine første spæde tiltag til hjemmesiden skete i 1997 på et slavedomæne med pop-up-reklamer. Dengang var det under navnet The Danish Surf Lifeguards. Snart herefter kom jeg på mail med svenske og norske livreddere og sammen oprettede vi en fælles skandinavisk hjemmeside for nordiske livreddere under navnet Lifeguard Page of Scandinavia. Men da mine nordiske brødre hurtigt blev gift, skiftede arbejde, fik børn og andre sunde interesser, var jeg alene på redaktionen og stiftede derfor i 1998 hjemmesiden LIVREDNING.DK + KYSTLIVREDNING.DK.

For at kunne bevare internationale kontakter til livreddere worldwide, har jeg dog valgt at beholde The Danish Surf Lifeguards og Lifeguard Page of Scandinavia som sekundære hjemmeside-navne.

Endelig en tak til alle de gode livrednings-venner jeg har lært at kende via mit engagement i kystlivredningen, de har givet mig en masse.

Nævnes skal det også, at jeg har modtaget gode inputs fra nære kollegaer via mit virke som livredder og svømmelærer i Aalborgs svømmehaller - også da jeg i perioden 1988-2004 i flere sæsoner havde fornøjelsen og æren af at indgå som en del af Aalborg Friluftsbad's dygtigt ledede og professionelle livredder-team.

Jeg modtager gerne materiale om livredning og kystlivredning til at bringe på hjemmesiden. Alt har interesse. Lige fra forslag til forbedringer af hjemmesiden over dine livredder-fotos og livredder-artikler til dine livredder-beretninger fra indland og udland.

Send gerne en mail.

Med venlig hilsen

Torben Laurberg,
redaktør & ejer af LIVREDNING.DK + KYSTLIVREDNING.DK
Jyllandsgade 13, st. th.
9000 Aalborg
( (+45) 9811 5454
Skype me !

Nyheder om kystlivredning og livredning kan sendes til LIVREDNING.DK + KYSTLIVREDNING.DK via
**


Livredning.DK

WWW Livredning.DK

Op igen
Copyright © 1990-2005  *  Nyhedsmedie for Kystlivredning / Lifeguard Page of Scandinavia, Danish Section, Livredning.DK
FORSIDENDrukningKystmorfologiTurist-aspektHistorieUdlandetRedningsudstyrAEDSiteMap
Opgaverne Litteratur Kystlivredderprøven Online ForumMail ServiceA-ZRedaktion