Livredning.DK + Kystlivredning.DK
Nyhedsmedie for Kystlivredning • Lifeguard Page of Scandinavia, Danish Section ( (+45) 9811 5454 • Editorial staff
FORSIDENDrukningKystmorfologiTurist-aspektHistorieUdlandetRedningsudstyrAEDSiteMap
Opgaverne Litteratur Kystlivredderprøven Online ForumMail ServiceA-ZRedaktion
Kystlivredder 2001
Af Christian Høgh Aziz, kystlivredder

Christian Høgh Aziz Kystlivredder Christian Høgh Aziz bevarer overblikket - selv efter en afløsning i kystlivredningstårnet.

Kystlivredder 2001

Af Christian Høgh Aziz
Det var ikke uden sommerfugle i maven, at jeg kørte ind på parkeringspladsen på Kirkekrogen 1; det hus der skulle være base for de næste par ugers udfordringer med kystlivredning ved Rødhus Strand i Jammerbugten.

Bryan Adams
Vores cheflivredder, Torben Laurberg, dukkede op, og vi blev hurtigt alle sammen præsenteret for hinanden. Alle kom hurtigt på bølgelængde med alle, selvom der både var "bonderøve" og "bad ass Nørre Bronx-homies" iblandt os. Vi var fem kystlivredder aspiranter af hankøn, og efter en uge ville to af hunkøn dukke op. Den første eftermiddag/aften gik stille og roligt med at lære hinanden at kende, og jeg var vist ikke den eneste, der troede, at Torben spøgte, da han kl. halv elleve sagde, at nu måtte vi nok hellere gå i seng, eftersom vi skulle op kl. 0600 i morgen og løbe ned til stranden og dér lave run-swim-run. Ikke desto mindre vågnede jeg halvt, klokken lidt i seks næste morgen, ved lyden af én, som tabte en cd på gulvet, og øjeblikket efter vågnede jeg helt, da Bryan Adams ("WAKING UP THE NEIGHBOURS: Is your Mama Gonna Miss Ya?") bragede ud af højttalerne og dermed forkyndte, at klokken var blevet seks.

Run-Swim-Run
20 minutter og 2,5 km efter stod vi nede på stranden, og der lavede vi så vort første af mange run-swim-run’s: 200 m løb på stranden, 200 m svømning (mod strømmen !) og igen 200 m løb. Under forløbet fik vi tudet ørene fulde med, at de australske kystlivreddere gentog seancen 10 gange hver morgen. Men der er langt til Australien, så efter et par ganges gentagelse løb vi hjem til morgenmaden, og der blev spist op !

KLIK for stort foto af kystlivredder Christian Høgh Aziz (213 Kb) Kystlivredder Christian Høgh Aziz overvåger badegæsterne fra sit tårn ved Vesterhavets langstrakte sandstrande.


Christian Høgh Aziz: Det var ikke uden sommerfugle i maven, at jeg kørte ind på parkerings-
pladsen på Kirkekrogen 1; det hus der skulle være base for de næste par ugers udfordringer med kystlivredning ved Rødhus Strand i Jammerbugten.

 BLIV KYSTLIVREDDER  mere» 

 LIVREDNING.DK  mere» 
KLIK foto og Christian giver et lynkursus i livredderflag
Kystlivredder Christian Høgh Aziz fik noget at
se til ved Vesterhavet - og noget at tænke over.

Navy Seals
Under den efterfølgende morgenmad fik Torben med et smørret smil indrømmet, at vi da ikke behøvede at starte hver dag sådan, og dermed trådte konceptet i karakter: Vi var hverken NAVY SEALs på Hell Week eller frømænd, vi skulle "bare" kunne bestå prøven, så var det ligegyldigt, hvor meget eller lidt vi trænede – frihed under ansvar kaldes det vist også. Og sådan var det over hele linien; vi ordnede selv indkøb og madlavning, rengøring (læs: vi bestemte selv, hvornår der var rodet !) etc.

Positive minder
Dette faktum var under hele forløbet med til at skabe en god stemning og en følelse af fælles ansvarlighed mod gruppen. Endvidere var det uddannelsesforløb (læs pensum på www.livredning.dk), vi gennemgik særdeles omfattende og kompetencegivende, så når jeg tænker tilbage på forløbet, giver det mig kun positive minder. Så til Jens, Christoffer, Rune, Jeppe, Dea, Mille, Torben, Jens MC og ikke minst Arnth:

Tak for en god sommer.

Mange hilsner fra

Christian Høgh Aziz, kystlivredder


**
[Læs mere om samme kursus]


Med Christoffer Down Under Christoffer Gregers Christoffer NYHED:
AUSTRALIEN DIREKTE!

Kystlivredder Christoffer opholder sig fra primo januar 2002 i Australien, hvorfra han lejlighedsvist beretter om det at være australsk Surf Lifeguard.
KLIK HER og læs Christoffer´s dugfriske beretninger fra landet Down Under...

KLIK på fotoet og LÆR kystlivreddernes FLAG at kende:
KLIK og LÆR livredder-flagene at kende!


WWW Livredning.DK
Op igen
Copyright © 1990-2005  • Nyhedsmedie for Kystlivredning / Lifeguard Page of Scandinavia, Danish Section, Livredning.DK
FORSIDENDrukningKystmorfologiTurist-aspektHistorieUdlandetRedningsudstyrAEDSiteMap
Opgaverne Litteratur Kystlivredderprøven Online ForumMail ServiceA-ZRedaktion