Surf Ski
VEJRET
Livredningskajakken til sport & job
 
Surf Ski

Klik her for tekst 

(Surf Ski: Spectrum-modellen fra Futura. Pris: 1.500 US Dollar)

Surf Ski
I de senere år, er det blandt alverdens kystlivreddere blevet særdeles udbredt at have Surf Ski på kystlivredningsposten. Surf Ski, er en smal og hurtigtgående livredder-kajak. Surf Ski anvendes flittigt i kæmpebølger i Californien, Australien og New Zealand. Nu også af Vesterhavets kystlivreddere.

 Hvis kystlivredderen ikke i forvejen er kajakroer, må han påregne at skulle bruge mange timer på at lære at holde balancen i det smalle fartøj - og ikke kæntre i de høje bølger. Når først sejlads med Surf Ski er lært, går det stærkt. Meget stærkt. Surf Ski bruges til livredderkonkurrencer, men også når kystlivredderen på jobbet skal inspicere sit område - eller hurtigt skal nå frem til en druknende badegæst.

 Den smalle livredder-kajak Surf Ski er for de mere øvede kystlivreddere, hvorimod den bredere livredderkajak Ocean Kayak, kan anvendes af alle.

 Fotoet øverst viser en SPECTRUM,  LIFE GUARD SPEC.   19' X 19" (19 fod lang og 19 tommer bred). Modellen er af mærket Futura og overholder de internationale specifikationer - International Life Guard Specifications - der er 19' X 19". Vægten er 15 kilo og materialet 'fiberglass'. Pris: 1.500 US dollar. Spectrum-modellen er en Surf Ski, der er egnet til såvel sprint som langdistance og den er bygget til at kunne klare selv de mest genstridige oceanbølger. Spectrum er en klassisk Surf Ski, der er det perfekte valg for en førstegangskøber, der dels vil deltage i livredder-konkurrencer, dels vil anvende den i det daglige kystlivredningsarbejde.

 

Klik for foto af en Surf Ski
WWW Livredning.DK

Op igen
Copyright © 1990-2005  *  Nyhedsmedie for Kystlivredning / Lifeguard Page of Scandinavia, Danish Section, Livredning.DK
FORSIDENDrukningKystmorfologiTurist-aspektHistorieUdlandetRedningsudstyrAEDSiteMap
Opgaverne Litteratur Kystlivredderprøven Online ForumMail ServiceA-ZRedaktion