Livredning.DK
Livredning.DK + Kystlivredning.DK
Nyhedsmedie for Kystlivredning • Lifeguard Page of Scandinavia, Danish Section ( (+45) 9811 5454 • Editorial staff
FORSIDENDrukningKystmorfologiTurist-aspektHistorieUdlandetRedningsudstyrAEDSiteMap
Opgaverne Litteratur Kystlivredderprøven Online ForumMail ServiceA-ZRedaktion

MED SIGTET INDSTILLET PÅ BADESIKKERHED

- ERIC QUECKFELDT FRA SKANÖR -

Redningsstyrken er på plads langs den populære syd-skånske strand Skanör (Sverige) og næste år udvides overvågningsområdet, oplyser livredningschef Eric Queckfeldt til journalist Christina Gustafson, Sydsvenskan Dagbladet den 3. juli 2001.

SKANÖR. Vellinge har fået sin livredder- og bevågningsstyrke, livräddar- och badvaktsstyrka. Efter forhandlinger besluttede kommunens ledende politikere at satse 20.000 svenske kroner på projektet. Det banede vej for sponsorpenge, og den 19 juni 2001 indledte Falsterbonäsets livreddere deres arbejde.

  RELATERET
  Falsterbonäsets Livräddare eksternt link
På kort tid er livredderne og badevagterne i deres sorte shorts og røde trøjer blevet et velkendt indslag på stranden i Skanör. Indtil videre er overvågningsområdet begrænset til det strandafsnit, som strækker sig fra Skanörs havn og sydpå til Falsterbo fyr.

- Pengene rakte ikke længere på dette første år. Men vor målsætning er at overvåge hele strandstrækningen til og med Kämpinge, sammenlagt tre mil (svenske, red.). Forhåbentlig kan vi starte op på Strandbaden i Falsterbo næste år. Men forudsætningen er, at vi har tilstrækkeligt med midler, mandskab og materiel, siger Eric Queckfeldt, der er en af projektets ledere.

Livredningschef ERIC QUECKFELDT Det er ham, som sammen med kammeraterne Benny Bergman og Stefan Wretman, har taget initiativ till redningsstyrken. Med uden hjælp fra Skanör-politikeren Inger Järsholm Broekhuis, redningschefen i Vellinge/Trelleborg Christer Dahlsjö og Svenska livräddningssällskapet havde de ikke kunnet opstarte projektet. Men nu er de altså igang. de har engageret folk og anskaffet materiel. Tolv unge og tre voksne og erfarne livreddere patruljerer stranden i Skanör hver dag mellem 10 og 18. Til brug ved akutte indsatser har Svenska livräddningssällskapet hjulpet med en hurtig redningsbåd, en firehjulet strandmotorcykel og diverse anden udrustning til deres foretagende.
- På stranden arbejdes der i hold på tre personer. To patruljerer stranden, og en sidder med en kikkert i tårnet på badehyttens tag og følger med i alt som sker på stranden og i vandet. Herfra han man se helt til Nabben, siger Eric Queckfeldt og peger ud over folkemyldret og bilkøen, som i slow motion bevæger sig ud mod havnen.

Denne tirsdag er alene Eric Queckfeldt i tjeneste ved stranden. Imens uddanner der øvrige mandskab sig i hjerte- lungeredning. Ikke nok med at han må tage tårnvagten, patruljere stranden, plastre tilskadekomne og agere turistinformation. Han må også dirigere trafikken.
- Det er totalt kaos. Folk er ligeglade med skiltningen. de slår sig bare ned, hvor der er ledigt. Også selv om der er tale om en brandvej eller en plads for handicappede.
-Jeg forstår ikke hvorfor Vellinge kommune ikke tager parkeringsafgift her. Det gør man jo i Falsterbo. Vi kunne jo anvende parkeringspengene til at lette vor dårlige samvittighed med en ordentlig livredderstation. Således ville vi kunne tillokke mange af de gode livreddere, der hver sommer rejser fra strand til strand for at arbejde med livredning. Vi har stadig ingen steder at huse dem.
**


RELATEREDE EMNER:

Kend kystlivredderens FLAG
KYSTLIVREDDER-FLAG: Læs hvad grønt, gult og rødt flag i livreddertårnet betyder.
Foto: Livredning.DK
45 druknet i Sverige i august 2002
LIVREDDERNE I SKANÖR, SVERIGE (Se fotos)
Svensk artikel fra SYDSVENSKAN af 8. marts 2001 (scannet 348 kb) om kystlivredning i Skanör
Bombe under svensk livredning (Badvakter försvinder från stranden)
KYSTLIVREDDERE SKAL VÆRE HUMANISTER - Artikel af lektor H. C. Arnth Nielsen om bl.a. Den Svenska Livrädderskolan i Tylösand, Sverige
Svensk redningskanon fra JCL-SWEDEN redder liv.
UDLANDET

Svensk redningskanon redder liv
Læs om ny svensk redningskanon og se fotos her.Livredning.DK

WWW Livredning.DK

Op igen
Copyright © 1990-2005  • Nyhedsmedie for Kystlivredning / Lifeguard Page of Scandinavia, Danish Section, Livredning.DK
FORSIDENDrukningKystmorfologiTurist-aspektHistorieUdlandetRedningsudstyrAEDSiteMap
Opgaverne Litteratur Kystlivredderprøven Online ForumMail ServiceA-ZRedaktion