Livredning.DK
Livredning.DK + Kystlivredning.DK
Nyhedsmedie for Kystlivredning • Lifeguard Page of Scandinavia, Danish Section ( (+45) 9811 5454 • Editorial staff
FORSIDENDrukningKystmorfologiTurist-aspektHistorieUdlandetRedningsudstyrAEDSiteMap
Opgaverne Litteratur Kystlivredderprøven Online ForumMail ServiceA-ZRedaktion


FØRSTEHJÆLP TIL GYMNASIET

POWERHEART AED DEFIBRILLATOR POWERHEART AED DEFIBRILLATOR DIN ANNONCE HER?
I USA er det påbudt ved lov, at der er en defibrillator (AED) til stede i skoler. Unge frivillige kystlivreddere anvender sågar AED hjertestartere ved Vesterhavets badestrande.


Nyhedsmedie for Kystlivredning ANSVARSBEVIDSTE GYMNASIEELEVER. ”Gymnasieskolen afspejler samfundet, og et af dens vigtigste formål er at forbedrede os elever til at imødekomme samfundet med nogle grundlæggende færdigheder.” Det siger gynnasieelevernes uddannelsespolitiske sekretær, Kasper Ullerup (GLO), i en netop udsendt pressemeddelelse. Han fortsætter: ”Hvis alle elever på gymnasiet havde lært førstehjælp ville det have en kæmpe forbyggende indsats og forhåbentlig også give sig udslag i den kedelige overlevelsesrate for hjertestop som Danmark har. Derudover er det et vigtigt signal at sende til omverdenen, og man kan jo håbe på, at effekten vil smitte, så flere danskere frivilligt vil tage et førstehjælpskursus.” LIVREDNING.DK ønsker GLO al mulig fremgang med den gode sag og bringer nedenfor GLO's pressemeddelelse af januar 2003.

NEDENFOR CITERES pressemeddelelse af januar 2003 fra Gymnasieelevernes Landsorganisation (GLO): "Førstehjælp til Gymnasiet". Pressemeddelelsen, som LIVREDNING.DK har modtaget fra GLO, kan i øvrigt downloades i doc-format her.

FØRSTEHJÆLP TIL GYMNASIET
" Gymnasieelevernes Landsorganisation (GLO), opfordrer til at indføre et kursus i førstehjælp i det almene gymnasium. Kurset skal give de danske gymnasieelever en forståelse af førstehjælps betydning og samtidig lære dem nogle grundlæggende færdigheder indenfor området.

”Formålet med førstehjælp i gymnasiet er ikke at uddanne små falckreddere, men mere at give eleverne et indblik i førstehjælp, og på den måde motivere dem til selv lære mere.” Udtaler Kasper Ullerup Bach udannelsespolitiske sekretær for GLO.

GLO ønsker at placere det obligatoriske kursus i idræt, men finder det samtidig oplagt, at der indledes et tværfagligt samarbejde med biologi, hvor de mere teoretiske aspekter i førstehjælp kan blive behandlet. GLO mener, at førstehjælp har en naturlig sammenhæng med gymnasiet, og i øvrigt falder godt i spænd med gymnasiets formål omkring almen dannelse. Samtidig håber GLO, at man ved at indføre førstehjælp i gymnasiet, sender et klart signal ud til samfundet, om at der er tale om en betydningsfuld sag. Kasper Ullerup Bach: ”Under det almen dannende aspekt hører også omgangen med mennesker og respekten for andres menneskers liv. Hvis man er i besiddelse af nogle grundlæggende færdigheder inden for første hjælp, kan man gøre en forskel og måske endda redde et andet menneskes liv.”

GLO har iværksat en kampagne på området, som indebærer kontakt til alle gymnasierne med en opfordring til at tilbyde førstehjælpskurser for eleverne, enten efter skole eller som en del af idrætsfaget. Derudover er der også blevet sendt breve til diverse politikere, herunder undervisningsministeren og samarbejdspartnere. Målet er, at et kursus i førstehjælp vil blive indbefattet i fagbeskrivelsen for obligatorisk idræt, således at de danske gymnasieelever vil blive i stand til at udøve en kvalificeret hjælp til tilskadekomne, indtil disse kan komme under professionel behandling.

Statistikker og sammenligninger med andre lande bekræfter, at der er tale om en vigtig sag, og viser samtidig, at indsatsen kan forbedres væsentligt. Eksempelvis kan det nævnes, at der i Sverige overlever over ti gange så mange efter hjertestop som i Danmark. Med førstehjælp kan det enkelte individ gøre en forskel på liv eller død. Den første hurtige hjælp er helt afgørende for, om sundhedsvæsenet med al sin ekspertise kan udrette noget som helst, når patienten komme frem. GLOs uddannelsespolitiske sekretær Kasper Ullerup Bach mener også, at gymnasiet bør være med til at påvirke det omgivende samfund og udtaler: ”Gymnasieskolen afspejler samfundet, og et af dens vigtigste formål er at forbedrede os elever til at imødekomme samfundet med nogle grundlæggende færdigheder.” Han fortsætter: ”Hvis alle elever på gymnasiet havde lært førstehjælp ville det have en kæmpe forbyggende indsats og forhåbentlig også give sig afslag i den kedelige overlevelsesrate for hjertestop som Danmark har. Derudover er det et vigtigt signal at sende til omverdenen, og man kan jo håbe på, at effekten vil smitte, så flere danskere frivilligt vil tage et førstehjælpskursus.”

For yderligere oplysninger eller kommentarer kan uddannelsespolitisk sekretær for GLO Kasper Ullerup Bach træffes på tlf. 2253 9983 eller e-mail gkb@glo.dk Gymnasieelevernes Landsorganisation (GLO) er en tværpolitisk elevorganisation for og af gymnasieelever og Hf-kursister, der bygger på det individuelle medlemskab og udelukkende anvender parlamentariske arbejdsmetoder. Organisationen har på landsplan ca. 1500 medlemmer. GLO har til formål at repræsentere eleverne overfor blandt andet politikere, presse og undervisningsministeriet. Derudover er GLO også en serviceorganisation, der beskæftiger os med vores medlemmer og elevrådene på de danske gymnasie- og Hf skoler. Se www.glo.dk for flere informationer. "
**[ Send denne side til en ven ] [REDAKTION] [BOOKMARK]


**
RELATEREDE EMNER:


AED I DANMARK
Er ventetiden planlagt mord?
Avis skaber debat om mangelen på AED hjertestartere i Danmark
Se og hør PowerHeart AED Demo i FLASH (med orginal lyd)
Pataki Initiativet (AED til USA's befolkning)
Uerfarne kan anvende defibrillatorer
De fire led i OVERLEVELSESKÆDEN
Diverse fotos af LIVREDNING.DK´s ny defibrillator (AED)
Derfor POWERHEART AED på badestranden
Derfor POWERHEART AED til politiet
Lille hjertesag stor folkesag (PAD)
Derfor POWERHEART AED til brandvæsen
En AED med en Ph.D.
AED i virksomheder
AED i firmaet er god forretning
AED'ens vej til lægmandsbrug
60 folkeskoleelever på strandtur
AED er brugervenlig - selv for børn
DELTAG I ON-LINE DEBATFORUM OM INSTITUTIONER & LIVREDNING
Socialminister Henriette Kjær om baderegler for institutioner (DEBATINDLÆG)
TV2 Nyhederne skrev om drukneulykken ved Hornbæk strand (pop-up window)
DRUKNING, GENOPLIVNING & REDNINGSAKTIONER
OPGAVERNE PÅ STRANDEN
KYSTMORFOLOGI
TURIST-ASPEKTET
HISTORIE
REDNINGSUDSTYR
UDLANDET
KYSTLIVREDDERPRØVEN
Livredning.DK

WWW Livredning.DK

Op igen
Copyright © 1990-2005  • Nyhedsmedie for Kystlivredning / Lifeguard Page of Scandinavia, Danish Section, Livredning.DK
FORSIDENDrukningKystmorfologiTurist-aspektHistorieUdlandetRedningsudstyrAEDSiteMap
Opgaverne Litteratur Kystlivredderprøven Online ForumMail ServiceA-ZRedaktion