Livredning.DK
Livredning.DK + Kystlivredning.DK
Nyhedsmedie for Kystlivredning • Lifeguard Page of Scandinavia, Danish Section ( (+45) 9811 5454 • Editorial staff
FORSIDENDrukningKystmorfologiTurist-aspektHistorieUdlandetRedningsudstyrAEDSiteMap
Opgaverne Litteratur Kystlivredderprøven Online ForumMail ServiceA-ZRedaktion

KILDE: TimesNewsWeekly.com den 07. marts 2002
New York´s senat ønsker
lov om defibrillatorer i skoler

NYT OPFØLGNING: Lovforslaget blev ophøjet til lov, som trådte i kraft med virkning fra den 01. september 2002. Straks herefter blev skoler i staten New York udrustet med 550 stk. POWERHEART AED. Læs mere her
Obligatorisk på større offentlige skoler

Pataki Initiativet. Lovgivning om at højne sikkerheden på amerikanske skoler via et påbud om indførelse af mindst een AED defibrillator på enhver større offentlig skole i USA er på vej. Det er nært forestående, at amerikanske skolelærere ved lov påbydes undervisning i brug af defibrillatorer, oplyser TimesNewsWeekly.com den 7. marts 2002.
Lovforslaget har allerede passeret forsamlingen og senatet i staten New York og venter guvernør George Pataki’s endelige tiltrædelse.
Forsamlings-lovforslag (Assembly Bill 8779-A) og Senats-lovforslag (Senate Bill 6122) er tiltænkt at sikre sundhed og sikkerhed for elever og lærerstand, ved at påbyde enhver skole med over 1.000 elever at have mindst 1 defibrillator til anvendelse i nødsituationer. Defibrillatorer er som bekendt - og meget populært sagt - transportable håndholdte hjertestart-enheder cirka på størrelse med en lille laptop computer og de koster i USA normalt $3.000.
I marts 2000 blokerede en 14-årig lacrosse-spiller (lacrosse = et indiansk hockeylignende boldspil, red.) fra Suffolk County high school bolden med sin brystkasse. Slaget bragte drengens hjerte i en abnormal rytme, hvilket kostede ham livet. havde en defibrillator været tilgængelig, var han stadig i live.
En af de hyppigste dødsårsager i USA er pludseligt opstået hjerteanfald, hvilket menes at koste estimeret 350.000 menneskeliv hvert år. The American Heart Association har regnet på det og hævder, at 100.000 dødsfald kunne være forebygget hvert år med en vid udbredelse af defibrillatorer i den brede befolkning. Defibrillatoren er højeffektiv til at redde liv, hvis den anvendes inden for de første par minutter efter et hjerteanfald. Ikke desto mindre mindses sandsynligheden for en succesfuld genoplivning med 10 pct. for hvert ekstra minut, der går.
“ Det er helt klart bevist, at defibrillatorer er en effektiv og økonomisk overkommelig måde til at forebygge en af de mest forekomne dødsårsager i staten New York. Alt for mange gange hører vi tragiske historier om en ung elev, der får hjerteanfald i gymnastiksalen og ved sport i øvrigt og deres unge liv ender brat, fordi skolen ikke var udstyret med defibrillator og defi-trænet personale," sagde Senator Maltese, som med-underskrev senats-lovforslaget.
“I de fleste er et elektrisk stød nok til at sikre en normal hjerterytme efter et hjerteanfald.” Forsamlings-kvinde Audrey Pheffer sagde: “Hjertepatienter har langt større chance for overlevelse, hvis de øjeblikkeligt behandles med en defibrillator. Vores lovforslag vil udbrede denne videnskabeligt anerkendte teknologi. Det er omkostningerne værd, fordi det dramatisk øger børns chance for overlevelse.”
Omkring 225.000 mennesker dør hvert år af hjerteanfald i USA. Overlevelsesraten svinger fra 1 til 5 percent i de fleste kommuner; men disse odds kunne øges til så meget som 30 to 50 percent, hvis en defibrillator anvendes inden for de første fem minutter
En AED er en lille transportabel enhed, som analyserer patientens hjerterytme og fortæller operatøren (gennem en computoriseret stemme-instruktion), hvornår han/hun skal trykke på den knap, der giver patienten et elektrisk stød. De er sikre og nemme at anvende, selv af personer, der ikke af profession er medicinsk uddannede.
Amerikanske sundhedsmyndigheder har opmuntret befolkningen til at anbringe tilgængelige defibrillatorer på offentlige steder. Allerede forlanger den amerikanske stat AED´ere anbragt i statslige bygninger - og langt de fleste flyselskaber har en AED ombord på passagerfly.
“Du kan ikke sætte en prisseddel på dine børns liv,” fastslog Pheffer. “Jeg nærer forhåbning til, at Guvernør George Pataki indseer dette og øjeblikkeligt underskriver lovforslaget, så defibrillatorer endelig bliver påbudt i skolerne.”
“Disse enheder er relativt billige og betjeningen af teknologien er simpel nok til, at de kan anvendes af hvemsomhelst med en minimal træning bag sig. Henset til niveauet af vore anstrengende sportslige aktiviteter, som mange af vore sports-elever udøver, kan det kun være indlysende, at enhver skole er udstyret med dette livredningsudstyr,” sagde Senator Maltese.
Lovforslaget støttes af “the Medical Society of the State of New York“ og af “the American Heart Association“. Lovforslaget blev fremsat primo 2002 og venter (pr. 07. marts 2002, red.) på guvernør George Pataki´s underskrift, før det kan ophøjes til lov.

KILDE: TimesNewsWeekly.com den 07. marts 2002

NYT OPFØLGNING: Lovforslaget blev ophøjet til lov, som trådte i kraft med virkning fra den 01. september 2002. Straks herefter blev skoler i staten New York udrustet med 550 stk. POWERHEART AED. Læs mere her


George Pataki PATAKI INITIATIVET. New York´s Guvernør George Pataki har ifølge et nyhedsbrev af 16. maj 2002 fra LifeSaving.com netop underskrevet en kontrakt med et defibrillator firma om levering af AED defibrillatorer til samtlige skoler i staten New York. "Tiltaget er et meget positivt skrit i bestræbelserne på at gennemføre PAD (akronym for Public Access Defibrillation, red) over hele USA ... Ud over at have tilgængelige AED´ere i skolerne, er det også ekstremt vigtigt, at enhver skolelærer er trænet i den basale og livsvigtige hjælp, CPR," siger guvernør George Pataki og slår et slag for BLS (Basic Life Suport). I flere år har der vis-à-vis brandslukkeren i USAs supermarkeder været ophængt offentligt tilgængelige og brugervenlige AED defibrillatorer.
Imens halter Danmark håbløst bagefter, vil nogen nok mene.


RELATEREDE EMNER:

AED I DANMARK
550 stk. AEDs til New York skoler
Se og hør PowerHeart AED Demo i FLASH (med orginal lyd)
Uerfarne kan anvende defibrillatorer
Diverse fotos af LIVREDNING.DK´s ny defibrillator - Efterår 2002 (AED)
Derfor POWERHEART AED på badestranden
AED'ens vej til lægmandsbrug
AED er brugervenlig - selv for børn
AED i virksomheder
En AED med en Ph.D.
Derfor POWERHEART AED til politiet
Derfor POWERHEART AED til brandvæsen
De fire led i OVERLEVELSESKÆDEN
Online debat om AED-defibrillatorer i offentligheden
DEFI´EN - defibrillatorer og lægmand (Fra europæisk kongres i hjerte-lunge-redning i Bella Centret, 1998)
American Airlines udstyrer fly med 300 defibrillatorer (November 1996)

landinspektør-bygningsafsætning-landmåler-byggeri-opdeling-ejerlejligheder-landmåling
[ REDAKTION ]
Livredning.DK

WWW Livredning.DK

Op igen
Copyright © 1990-2005  • Nyhedsmedie for Kystlivredning / Lifeguard Page of Scandinavia, Danish Section, Livredning.DK
FORSIDENDrukningKystmorfologiTurist-aspektHistorieUdlandetRedningsudstyrAEDSiteMap
Opgaverne Litteratur Kystlivredderprøven Online ForumMail ServiceA-ZRedaktion