Livredning.DK
Livredning.DK + Kystlivredning.DK
Nyhedsmedie for Kystlivredning • Lifeguard Page of Scandinavia, Danish Section( (+45) 9811 5454 • Editorial staff
FORSIDENDrukningKystmorfologiTurist-aspektHistorieUdlandetRedningsudstyrAEDSiteMap
Opgaverne Litteratur Kystlivredderprøven Online ForumMail ServiceA-ZRedaktion

Sikkerhed for børn på is og i sne

LIVREDNING.DK - Nyheder om Kystlivredning Vinter er ikke lige tiden til bare at holde sig indendøre og vente på foråret - eller på sommeren og den kystlivredder-bevogtede badestrand. Der er et helt eventyrland af vinter-sports udendøre for hele familien - slædekørsel, snescooterkøsel og snowboarding - ja, bare for at nævne nogle få. Plus at nogen jo skal skovle sneen, ikke?

Livredder Familien ude i kulden

Når først man er udendøre, bør du måske tage nogle ekstra skrit til at holde din familie i sikkerhed i kulden. På is og i sne kan ulykker let ske, og før du ved af det er du måske på vej til intensiv afdeling.

Der er faktisk måder at holde sig i sikkerhed og ved godt helbred i de kolde måneder., Ved at følge nogle få tips kan du have gode stunder i vintervejret uanset hvor meget af det hvide stads, som dynges op udenfor.

Livredder Hvorfor er det vigtigt at være i sikkerhed i kulden?

Visse ulykker er mere almindelige om vinteren på grund af særlige koldt-vejrs aktiviteter. Aktiviteter som skøjteløb på søen, slædekørsel, snowboarding og skiløb fører til de fleste ulykker om vinteren. Og ofte er det børn, der kommer til skade.

Nu, hvor snowboarding trækker børnefamilier til udlandets sneklædte bjerge og fjelde, er mange børn desværre ofre for alvorlige skader og læsioner efter sammenstød med træer og fremspringende klipper.

Livredder Hold kulden ude

Hvis dine børn er ude i vinterkulden, sørg da for, at de holder sig varme. Et gammelt husgeråd er at give dem noget snack eller chokolade. Kalorierne vil give dem energi og varme i det kolde vejr.

Opholder man sig på skitur i bjergene er det tilrådeligt med solcreme til ansigtet, for selv om solbrændthed om vinteren er dejlig, kan sneen reflektere op til 85% af solens ultraviolette stråler.

Børn bør klædes varmt på med flere lag af tøj. Hvis det yderste lag bliver vådt af sne, kan de fjerne dette lag og stadig have et tørt lag tøj.,

Undgå bomuldstøj, da det ikke holder dine børn særligt varme. Brug tøj af uld eller andre materialer. Giv dem f.eks. polyester på inden under overtøjet. Det inderste luftlag tæt ved huden holdes herved varmt så træk i dette luftlag undgås. Yderst på alle tøjlag er det godt med vandtætte men åndbare bukser og jakke. Koldtvejrs-ensamblet er ikke fuldført uden varme sokker, støvler og hue.

Der er ikke nogen bestemt tidsperiode børn højest bør opholde sig på den kolde kælkebakke. Ikke desto mindre bør de komme indendøre, når de føler ubehag ved kulden. Nogle gange behøver børn måske bare et par tørre handsker. Det kan hjælpe med et par ekstra handsker i lommen, hvis de planlægger at opholde sig udendøre i længere tid.

Hvis dine børn beslutter sig for at kælke, så vær sikker på, hvor de kælker Er kælkebakken stejl eller med mange træer? Er dette tilfældet er det ikke noget godt sted at kælke. Med andre ord. Undgå kælkebakker med træer og sten eller kælkebakker nær trafikerede veje.

Kælkeulykker kan være meget farlige og kan resultere iknoglebrud eller i hals- hoved- og rygskader lignende dem vi som kystlivreddere kender dem fra badebroer om sommeren.

Skøjteløb på isen og is-hocky er hyppige koldt-vejrsaktiviteter, men de kræver sikkerhedsforanstaltninger. Vær sikker på, at dine børn undgår sports-skader på isen. Velsiddende og velslebne skøjter kan være en god forebyggelse. Dertil kommer at skøjtebaner på land altid er mere sikre til børns skøjteløb end søer, damme og gadekær. Tjek isens tykkelse for at undgå ulykker og rådgiv dine børn om isens bæreevne og farer.

Snescooter-kørsel er mere populært end nogensinde og maskinerne er hurtigere end nogensinde. Køres der med snescooter er følgende tips måske gode:

  • Bevæg jer i grupper og vær sikre på, at en af jer ved, hvor snescooterne kører.
  • Kend din maskine og dens muligheder.
  • Respekter snescooter-folk og vig for dem, som har kørselsret.
  • Er det nødvendigt at køre med snescooter på frosne søer, så gør det med ekstra forsigtighed.
  • Krydser du en vej med din snescooter, så vær sikker på, at vejen er fri i begge retninger.
  • Afpas færdslen på snescooter efter forholdene.
  • Husk at alkohold og snescooter-kørsel er en dårlig cocktail

Livredder Hvad man bør gøre i en nødsituation

Børn er i større fare for at få forfrysninger end voksne, og den bedste måde at undgå det på er at sikre sig, at børnene er klædt varmt på og at de ikke tilbringer for megen tid i ekstremt vintervejr.

Bidende kulde er en tidlig advarsel mod risiko for forfrysning. Har barnet først fået en forfrysning med hvid og følelsesløs hud, bring da barnet indendøre. Her fjernes alt vådt tøj, da det dræner kroppen for varme. Nedsænk barnets forfrosne kropsdel i lunkent (ikke varmt) vand - 40-42 grader celsius - indtil barnet for følelsen tilbage.

Forfrysninger forekommer hyppigst på fingre tæer, ører, næse og kinder. Området med forfrysning er koldt og bliver hvidlig, gullig eller grålig. Bemærker du en forfrysning, så bring dit barn til nærmeste hospital eller skadestue.

Selv om dit barn har været i en våge og er reddet op, kan der være en fare for hypotermi hvor kropstemperaturen falder fra de normale 37 grader celsius til 30 grader celsius.

Er familien på en længere langrendstur, anbefales det at medbringe førstehjælpetaske i rygsækken, ekstra tæpper og handsker. En stor plade Freia chokolade kan højne moralen, hvis man fryser på fjeldet og der er langt hjem til ski-hotellet.

Top

**

[ Send denne side til en ven ] [REDAKTION] [BOOKMARK]


**
Rødhus Strand i panorama

RELATEREDE EMNER:

Kend kystlivredderens FLAG
KYSTLIVREDDER-FLAG: Læs hvad grønt, gult og rødt flag i livreddertårnet betyder.
Foto: Livredning.DK

Isen er farlig
Ingen is er sikker is
HYPOTERMI, KOLDTVANDSOVERLEVELSE og KOLDTVANDSDRUKNING
Isens bæreevne - myte & virkelighed
Mobil platform til is-livredning: Rescue Alive
ONLINE DEBATFORUM OM ISLIVREDNING
Hvad er en kystlivredder ?
Badesikkerhed ved stranden
Drukneulykker - årsager, omfang & forebyggelse
Drukne-forebyggende strategier ved svømmebassiner
Du er en livredder ?
Havsvømning hitter for livredder og kystlivredder
AED I DANMARK
Livredder, pas på smittefare!
Livredning - Artikler - Kystlivredning
AED er brugervenlig - selv for børn
Deltag i ON-LINE DEBATFORUM om AED-defibrillatorer i offentligheden
DRUKNING, GENOPLIVNING & REDNINGSAKTIONER
OPGAVERNE PÅ STRANDEN
KYSTMORFOLOGI
TURIST-ASPEKTET
HISTORIE
REDNINGSUDSTYR
UDLANDET
KYSTLIVREDDERPRØVEN
HVAD ER EN LIVREDDER / KYSTLIVREDDER ?
BLIV KYSTLIVREDDER

Livredning.DK

WWW Livredning.DK

Op igen
Copyright © 1990-2005  *  Nyhedsmedie for Kystlivredning / Lifeguard Page of Scandinavia, Danish Section, Livredning.DK
FORSIDENDrukningKystmorfologiTurist-aspektHistorieUdlandetRedningsudstyrAEDSiteMap
Opgaverne Litteratur Kystlivredderprøven Online ForumMail ServiceA-ZRedaktion